REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdžios institucijose jau pasigirsta neoficialių pasvarstymų, ką Lietuva šiemet deleguos į jai priklausančią Europos Komisijos (EK) nario vietą, o tarp galimų kandidatų įvardijami ir kai kurie dabartiniai ministrai.

Lietuva pageidautų gauti įtakingais laikomų už transportą arba energetiką atsakingų EK narių pozicijas, be to, oficialusis Vilnius norėtų, kad jo deleguotas asmuo taptų vienas iš EK viceprezidentų , penktadienį rašo “Verslo žinios”.

“Dabar daug kas priklausys nuo šiemet gegužę vyksiančių Europos Parlamento rinkimų -kurios pakraipos politinės jėgos juose laimės, tos ir turės didžiausią įtaką skiriant EK prezidentą ir dalijant kitus eurokomisarų portfelius", - dienraščiui sakė Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas.

Į EK 2009 metais deleguotas buvęs finansų ministras Algirdas Šemeta gavo už mokesčius ir muitus atsakingo eurokomisaro portfelį.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų