REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijoje gydytojai akušerei, kuri vogė ir prekeiviams žmonėmis pardavinėjo vos gimusius kūdikius, buvo skirta lygtinė mirties bausmė.

Kinijoje gydytojai akušerei, kuri vogė ir prekeiviams žmonėmis pardavinėjo vos gimusius kūdikius, buvo skirta lygtinė mirties bausmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Zhang Shuxia buvo pripažinta kalta dė septynių kūdikių pagrobimo ir pardavimo. Medikė tėvams pameluodavo, esą jų kūdikiai gimė ypač ligoti ir taip įkalbėdavo juos atsisakyti savo atžalų, paskelbė teismas.

REKLAMA

Šansi provincijos Fupingo miesto Motinos ir vaiko sveikatos priežiūros ligoninėje dirbusiai medikei skirta mirties bausmė, atidedant ją dvejiems metams, pranešė BBC. Lygtinės mirties bausmės Kinijoje įprastai yra pakeičiamos įkalinimu iki gyvos galvos.

Z. Shuxia nuo 2011-ųjų lapkričio iki 2013-ųjų liepos prekeiviams žmonėmis pardavė septynis mažylius, tarp kurių buvo ir dvynukai. Šeši kūdikiai buvo išgelbėti, tačiau viena mergaitė mirė.

REKLAMA
REKLAMA

„Z. Shuxia naudojosi savo, kaip medicinos darbuotojos, padėtimi klastodama dokumentus apie kūdikius ir teigdama, kad jie kentėjo nuo apsigimimų ar ligų, kurias išgydyti labai sunku. Ji pagrobė ir pardavė kelis naujagimius, taip pažeisdama ir profesinę, ir visuomenės etiką“, – skelbiant nuosprendį konstatavo teismas. Kol kas nėra žinoma, ar nuteistoji pateiks apeliaciją.

Gydytoja ir dar keli įtariamieji buvo suimti po paskutinės kūdikio vagystės liepą. Tėvai pranešė policijai apie savo įtarimus, kad kūdikis buvo parduotas. Mažylis buvo rastas ir saugiai grąžintas tėvams rugpjūčio pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policija informavo, kad jie vis dar tiria 50 panašių bylų, iš kurių 26 siejamos su Z. Shuxia ir keliais kitais įtariamaisiais, kurie šiuo metu yra sulaikyti. Dar keturi tos pačios ligoninės darbuotojai laukia teismo bausmės dėl nusikalstamo aplaidumo atliekant pareigas, informuoja naujienų agentūra „Xinhua“.

„Nenusakomi veiksmai“

Pagal griežtą Kinijos gyventojų skaičiaus reguliavimo politiką, dauguma porų gali turėti tik vieną vaiką, ir daugelis trokšta susilaukti sveiko berniuko.

Vos porą savaičių Kinija priėmė įstatymo pakeitimus, sušvelninusius šalies „vieno vaiko politiką“. Poroms nuo šiol bus leidžiama turėti du vaikus, jei vienas iš tėvų jau yra vienturtis.

REKLAMA

Kinijos socialiniuose tinkluose žmonės aršiai pasmerkė Z. Shuxia veiksmus – daugelis reikalavo jai mirties bausmės.

„Ji paniekino savo žmoniškumą ir atliko nenusakomus veiksmus, prisidengdama galiojančia tvarka – tik jos egzekucija numaldys žmonių pyktį“, – rašė populiarus Kinijos tinklaraštininkas Luo Jian.

Kitas tinklaraštininkas, Wen Jin Rang, išreiškė nuomonę, kad „Tokios nusikaltėlės gyvybės išsaugojimas taps geresne pamoka, nei jos nužudymas.“

Tuo tarpu gydytojas Fei Ge socialiniame tinkle „Sina Weibo“ negailėjo itin karčių žodžių nuteistajai Z. Shuxia: „Medikų profesijos atmata, kuri sumenkino gydytojų vardą.“  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų