REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dešimtoji Dakaro diena buvo sėkminga Lietuvai atstovaujantiems ekipažams. Lietuviai startuodami iš prastos pozicijos Dakaro ralio trasoje demonstravo puikius rezultatus. „General Financing – Autopaslaugos“ ekipažas, startavęs iš 46 pozicijos, pakartojo geriausią savo rezultatą – finišavo 23 pozicijoje, nuo 22 vietos atsilikę tik 6 sekundėmis, o Antano Juknevičiaus ir Vytauto Obolevičiaus ekipažas iš 70 pozicijos pakilo iki 39.

REKLAMA
REKLAMA

Nors vakar lenktynių diena buvo sėkminga lietuviškiems ekipažams, neapsieita ir be kuriozų. Likus 150 kilometrų iki finišo, Benedikto Vanago ir Andrejaus Rudnickio pilotuojamam „OSCar“ automobiliui dingo vairo stiprintuvas, o baigus greičio ruožą, už kilometro ekipažui baigėsi ir degalai.

REKLAMA

„Džiaugiamės, kad užteko kuro visai trasai įveikti. Pasirodo, „OSCar“ sunaudoja daug daugiau degalų, nei manėme. Rytoj startuosime su visiškai pilnu baku degalų, nes laukia pati ilgiausia Dakaro diena – 633 kilometrai. Tad rytoj esame ant ribos, kad užtektų degalų visai dienai. Šiandien apskaičiavome, kad „OSCar“ sunaudojo 100 kilometrui 100 litrų kuro“, – dalijosi dienos įspūdžiais lenktynininkas Benediktas Vanagas.

REKLAMA
REKLAMA

Likus trims Dakaro lenktynių dienoms, „General Financing – Autopaslaugos“ komanda dar negyvena 2014-ųjų Dakaro lenktynių pabaiga. Pasak Benedikto Vanago, finišas pats neateis, reikia padaryti darbą, kad taip atsitiktų.

„Organizatoriai sako, kad ketvirtadienį bus pati sunkiausia diena. Jų teigimu, būtent ši diena ir išspręs Dakaro lyderių pozicijas paskutinę dieną. Yra trys dienos iki finišo, per jas gali nutikti bet kas. Aš noriu, kad finišo diena ateitų, bet suprantu, jog mes dar turime padaryti didelį darbą, kad taip atsitiktų. O tam mes esame pasiruošę“, – apie artėjančią finišo dieną kalbėjo lenktynininkas Benediktas Vanagas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiandien lietuvių bei visų kitų dalyvių lauks vienuoliktoji Dakaro lenktynių diena, kuri lems lyderių pozicijas. Dalyviams teks įveikti 605 greičio ruožo kilometrus. Pirmieji automobiliai startuos 16:06 val., Benediktas Vanagas ir Andrejus Rudnickis važiuos iš 24-osios pozicijos 16:20 val., o Antanas Juknevičius ir Vytautas Obolevičius – iš 37-osios vietos 16:31 val. Lietuvos laiku.

VISI DEŠIMTO ETAPO REZULTATAI: Dakaro ralio dešimtąjį etapą B. Vanagas – pirmajame 25-etuke

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų