REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Viena gražiausių pasaulio penkiakovininkių pasaulyje vadinama olimpinė ir planetos čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė turi ne vieną įpėdinę. „Jos didina konkurenciją lyderei, nenusileidžia ne tik išvaizda, bet ir protu“, – juokėsi Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės prezidentas Vaidas Barakauskas.

Viena gražiausių pasaulio penkiakovininkių pasaulyje vadinama olimpinė ir planetos čempionė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė turi ne vieną įpėdinę. „Jos didina konkurenciją lyderei, nenusileidžia ne tik išvaizda, bet ir protu“, – juokėsi Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės prezidentas Vaidas Barakauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viena iš perspektyviausių laikoma pasaulio iki 18 metų čempionė Ieva Serapinaitė intensyviai ruošiasi peršokti iš jaunių į jaunimo ir suaugusiųjų grupę. „Prisidės jojimo rungtis. Jau pradėjau jodinėti. Iš tikrųjų bijai iki pirmo kritimo. O man teko kristi jau kelis kartus. Ir nelabai sėkmingai. Pirmąkart sutrenkiau dubenį, antrą – patempiau rankos raiščius“, – pasakojo jaunoji penkiakovininkė.

REKLAMA

Kaip paruošė namų darbus I. Serapinaitė, kartu su kitais Lietuvos penkiakovės lyderiais L. Asadauskaite ir J. Kinderiu pasitikrins vasario pradžioje Vengrijoje vyksiančiame atvirame čempionate. „Tai treniruočių pobūdžio varžybos, o jau kovą prasideda pasaulio taurės etapai, pirmasis – Meksikoje“, – aiškino pasaulio čempionas Justinas Kinderis, neseniai grįžęs iš treniruočių stovyklos Kolorado Springse.

Kaip ir J. Kinderis, bent dviejuose pasaulio taurės etapuose ketina sudalyvauti ir L. Asadauskaitė. „Tačiau tai bus tik jėgų patikrinimas. Svarbiausi startai – Europos ir pasaulio čempionatai liepos ir rugsėjo mėnesiais. Čia keliu aukščiausius tikslus, o kaip bus – pamatysime. Kol kas pasirengimas vyksta sklandžiai“, – tikino ji.

REKLAMA
REKLAMA

Kokius tikslus kelia mūsų penkiakovininkai šiam sezonui? „Visuomet norisi pakartoti laimėjimus, tačiau laimėti pirmąkart titulus daug lengviau nei juos apginti. Mūsų sportininkai – kovotojai, o tokie visuomet laimi“, – tvirtino V. Barakauskas.

Šiais metais planuojamos 5–6 varžybos Vilniuje, apie 20–30 treniruočių stovyklų kitose šalyse, mūsų šalies sportininkai ketina dalyvauti apie 20–30 varžybų iš pasaulyje planuojamų 50. Kovoti dėl aukščiausių pozicijų Europos ir pasaulio čempionatuose mūsų penkiakovininkams padės ir ketinamos keisti taisyklės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pagrindinis principas – padaryti penkiakovės varžybų formatą patrauklų ir suprantamą žiūrovams bei priimtiną patiems sportininkams. Fechtavime ketinama įvesti dvikovą vienas prieš vieną. Anksčiau tuo pat metu vykdavo apie 10 kovų, žiūrovams sunku buvo suprasti, kas fechtuojasi. Taip pat keisis pranašumo skaičiavimo sistema – viskas bus verčiama į sekundes (anksčiau – į taškus) ir prieš bėgimo ir šaudymo rungtį bus aiškus kiekvieno penkiakovininko rezultatas“, – aiškino LŠPF prezidentas.

„Man tai – pokyčiai į geresnę pusę. Dar vienas privalumas stipresniems sportininkams – mažiau taškų bus atimama už klaidas jojimo rungtyje. Tai daugiau negalės nulemti bendro visų rungčių rezultato“, – teigė L. Asadauskaitė. Jai pritarė J. Kinderis: „Jojimo rungtis nebus tokia žiauri. Fechtavime tas turnyras vienas prieš vieną – galimybė pakilti į viršų stipresniems sportininkams ir išlaikyti stabilumą.“

REKLAMA

Ar lengva bus kovoti J. Kinderiui pasaulio čempionate? „Aišku, dabar į mane kitaip žiūrės. Kartais ir man tos pašalinės mintys trukdo. Reikia galvoti apie kovą, o ne apie titulo gynimą. Stengsiuosi nuo to atsiriboti“, – sakė jis.

Šį šeštadienį Vilniuje bus pasklebti geriausi 2013 metų Lietuvos sportininkas ir sportininkė. Čia ambicijų turi abu mūsų šalies penkiakovės lyderiai. „Žinoma, tikiuosi nugalėti“, š kone vienu balsu tvirtino ir L. Asadauskaitė, ir J. Kinderis.

Žurnalistų paklaustas, ar J. Kinderis turi įpėdinį, kaip L. Asadauskaitė – I. Serapinaitę, LŠPF generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas tvirtino, kad merginų grupė daug stipresnė už vyrų. „Mūsų trenerių geras skonis – visos merginos ne tik gabios, bet ir gražios“, – juokėsi jis ir paminėjo, kad vienu iš perspektyviausių vyrų grupėje penkiakovininkų yra Lukas Kontrimavičius.

REKLAMA

Svarbesni 2014 metų šiuolaikinės penkiakovės startai:

02 25 – 03 03 pasaulio taurės pirmas etapas Akapulke (Meksika)

04 02 – 04 06 pasaulio taurės antras etapas Kaire (Egiptas)

04 16 – 04 21 pasaulio taurės trečias etapas Čengdu (Kinija)

04 30 – 05 04 pasaulio taurės ketvirtas etapas Budapešte (Vengrija)

06 06 – 06 08 pasaulio taurės finalas Sarasota (JAV)

07 09 – 07 14 Europos čempionatas (nepaskelbta)

09 01 – 09 09 pasaulio čempionatas Varšuvoje (Lenkijoje)

11 07 – 11 10 Lietuvos suaugusiųjų ir jaunimo čempionatai (Vilnius)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų