REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

10 keisčiausių visų laikų studentų protestų (I)

Nuo bučiavimosi iki nusirengimo

Studentai savo nepasitenkinimą įvairiausiais švietimo ar politikos klausimais išreiškia jau ne vieną šimtmetį. Jie streikuodavo, „okupuodavo“, ignoruodavo ir naudojo dar daugybę įvairiausių metodų.

Studentai savo nepasitenkinimą įvairiausiais švietimo ar politikos klausimais išreiškia jau ne vieną šimtmetį. Jie streikuodavo, „okupuodavo“, ignoruodavo ir naudojo dar daugybę įvairiausių metodų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1229 metais Paryžiaus universitete įvykęs streikas yra seniausias žinomas studentų protestų atvejis Vakaruose. Nuo tada demonstracijos ir streikai tapo populiaria nepaklusnumo ir pasipriešinimo forma. Ir studentai nuo tos dienos iki pat mūsų dienų sugalvodavo pačių įvairiausių būdų tai padaryti. Kai kurie iš jų yra išties keisti, rašoma bestmastersprograms.org.

REKLAMA

 

10. Persirengimo pandomis protestas – Kalifornijos Berklio universitetas, JAV

 

„Panda Express“ yra didžiausias Jungtinėse Valstijoje Azijiečių greito maisto restoranų tinklas, iš viso turintis net 1500 restoranų. Tačiau kai 2009 metais „Panda Express“ pasiūlė atidarė naują padalinį Berklio universiteto komplekse, studentų palaikymo tinklas nesulaukė.

To priežastys buvo įvairios: kai kurie tvirtino, kad toks žingsnis pakenktų universiteto reputacijai, kiti pareiškė, kad jau ir taip pakanka greito maisto alternatyvų. Dalis pasipiktinusių studentų surengė protestą prie vieno iš „Panda Express“ restoranų. Protesto motyvas – pandomis persirengę žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

 

9. Bučiavimosi protestas – Santjagas, Čilė

 

Studentų protestas prieš krentančius švietimo standartus ir augančias kainas nėra kažkas neįprasto, tačiau metodas, kurį 2011 metų proteste panaudojo studentai iš Santjago buvo išties neįprastas. 100 studentų vienu metu pradėjo bučiuotis prie pat sostinės katedros.

Viena iš porų laikė užrašą „Meilė yra nemokama, išsilavinimas – ne“. Protestas buvo veiksmingas – valdžia pasiūlė naują švietimo fondą, kuris sumažino studijų paskolų palūkanas nuo 6 iki 2 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

8. Apatinių protestas – Kvebekas, Kanada

 

Iki šio 2012 metų įvykusio protesto studentai iš Kvebeko provincijos Kanadoje protestavo jau du mėnesius paeiliui. Juos papiktino pasiūlymai didinti mokestį už mokslą. Iš viso net 193 000 studentų surengė bėgimo protestą, kuris pritraukė dar 250 000 stebinčiųjų.

Protesto meto bėgantieji pradėjo nusimetinėti rūbus ir bėgimą tęsė tik su apatiniais.

 

7. Protestas prieš draudimą rūkyti – Šiaurės Teksaso universitetas, JAV

 

Kai 2011 metais buvo pasiūlyta uždrausti rūkyti Šiaurės Teksaso universitete, dalis studentų ėmėsi protestų. Jie pradėjo dalinti nemokamas cigaretes ir reikalauti iš visų pasirašyti peticiją prieš draudimą, tvirtindami, kad universitetas neturi teisės drausti rūkyti.

REKLAMA

Įdomu tai, kad vienu iš protesto lyderių tapo nerūkantis asmuo, kuris pareiškė tikįs, kad žmogus turi būti laisvas ir pats rinktis, ar jam rūkyti. Nepaisant protestų, 2013 metais universiteto teritorijoje rūkyti uždrausta.

 

6. „Thriller“ protestas – Santjagas, Čilė

 

Vienas keisčiausių studentų protestų Čilėje įvyko 2011 metais. Daugybė žmonių persirengė kaip pabaisos iš žymiojo Michaelo Jacksono klipo „Thriller“ ir atkartojo klipe demonstruojama šokį. Visa tai įvyko priešais prezidento Sebastiano Pinera‘os rūmus.

Laukite tęsinio.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų