REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dažnas po apsilankymo prekybos centre nuostabos kupinomis akimis žiūri į ištuštėjusią banko sąskaitą – pirkdami užsimirštame, todėl maisto produktams išleidžiame kur kas daugiau, nei turėtume.

Dažnas po apsilankymo prekybos centre nuostabos kupinomis akimis žiūri į ištuštėjusią banko sąskaitą – pirkdami užsimirštame, todėl maisto produktams išleidžiame kur kas daugiau, nei turėtume.

REKLAMA

Businessinsider.com apie dažniausias pirkėjų klaidas kalbėjosi su JAV bestselerio „Vakarienė už 10 dolerių“ autore Melissą d‘Arabian. Virtuvės šefė išskyrė esmines pirkėjų klaidas, kurios neleidžia išleisti mažiau.

Vergavimas receptui

Užuot aklai sekdami receptą ir pirkę kiekvieną ingredientą, pagalvokite ką jau turite namie, bei kokie produktai padarytų ruošiamą patiekalą kiek kitokį. Improvizuokite – maisto gaminimą galima traktuoti, kaip tam tikrą meno formą.

Mąstykite – jei jums reikia citrinos sulčių, iš esmės reikia rūgšties – actas ir apelsinų sultys puikiai pakeis citriną. Tą patį galima pasakyti ir apie žalumynus, kuriuos dažnai galima keisti, nesijaudinant dėl didelių skonio praradimų.

REKLAMA
REKLAMA

Šaldiklio vengimas

Nemanykite, kad šaldiklyje dingsta visos maistingos medžiagos – tai mitas. Pirkite duoną, kumpį ar žoleles, kuomet šioms taikoma akcija ir šaldykite. Taip nemažai sutaupysite.

REKLAMA

Vengimas skaičiuoti

Daugumą produktų galima įsigyti be pakuotės. Sustokite kelioms sekundėms ir remdamiesi kaina už tam tikrą kiekį prekių paskaičiuokite kas labiau apsimoka. Kartais labiau apsimokės pirkti pakuotas prekes, o kartais ne – tereikia pasitelkti pradinių klasių matematiką.

Dideli pirkinių krepšiai

Marketingo specialistai dar studijų metu išmoksta, kad kuo didesnė talpa – tuo pirkėjas labiau linkęs ją užpildyti. Tokia jau žmonių psichologija.

Tad atvykę į prekybos centrą venkite didelių pirkinių krepšių – kitu atveju jus ilgainiui nugalės noras tvarkingai pakrauti krepšį prekėmis, kurios visiškai nereikalingos.

REKLAMA
REKLAMA

Personalo vengimas

Niekada nebijokite kalbėtis su parduotuvėje esančiais salės darbuotojais. Net jei šie neatrodys paslaugūs, didžiąja dalimi atveju sulauksite pagalbos, rašo businessinsider.com.

Aklas pasitikėjimas sąrašu

Nemažai žmonių prieš eidami susirašo konkrečias prekes, kurias pirks. Tačiau neretai nutinka taip, kad įsikibę iš anksto sudaryto sąrašo, pirkėjai vengia pirkti prekes su nuolaida, be jokio konkretaus pagrindo – šių tiesiog nėra sąraše.

Užuot susirašę prekių pavadinimus tiesiog pasižymėkite kokio tipo produktų trūksta.

Kasdienių produktų kainų nežinojimas

Norint apsipirkinėti kuo efektyviau, reikėtų žinoti kasdien perkamų produktų kainas – tokiu atveju daug lengviau pastebėti nuolaidas ar kainų pokyčius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų