REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tauragiškė Rasa Kormanskytė – emigrantė, šiuo metu gyvenanti Anglijoje. Kaip ir daugelis tautiečių, atostogoms grįžtančių į gimtinę, Lietuvoje ji stengiasi atlikti gydymosi ir kosmetikos procedūras. Sako, pas mus kur kas pigiau nei „ten“, o kokybė ne tik ne prastesnė, bet ir geresnė. Deja, paskutinįsyk Rasai, jos įsitikinimu, nepasisekė – grožio salone „Ledi“ jai atliktos nekokybiškos paslaugos. Ji kreipėsi į policiją. Grožio industrijos šalininkai vienbalsiai tvirtina – procedūros atliktos tinkamai, o „Ledi“ grožio salono šeimininkė Dalia Gečienė situaciją vadina absurdiška.

Tauragiškė Rasa Kormanskytė – emigrantė, šiuo metu gyvenanti Anglijoje. Kaip ir daugelis tautiečių, atostogoms grįžtančių į gimtinę, Lietuvoje ji stengiasi atlikti gydymosi ir kosmetikos procedūras. Sako, pas mus kur kas pigiau nei „ten“, o kokybė ne tik ne prastesnė, bet ir geresnė. Deja, paskutinįsyk Rasai, jos įsitikinimu, nepasisekė – grožio salone „Ledi“ jai atliktos nekokybiškos paslaugos. Ji kreipėsi į policiją. Grožio industrijos šalininkai vienbalsiai tvirtina – procedūros atliktos tinkamai, o „Ledi“ grožio salono šeimininkė Dalia Gečienė situaciją vadina absurdiška.

REKLAMA

 

Iš grožio salono į policiją

Mergina tikina nukentėjusi dėl, jos manymu, nekokybiškai atliktų kosmetikos procedūrų. Rasa redakcijai paskambino praėjusį savaitgalį, kai rengėsi kelionei į Angliją.

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip tik einu į policiją dėl skausmo sukėlimo. Rašysiu pareiškimą. Nematau kitos galimybės pasakyti kosmetologei tai, ko ji nenori girdėti: negalima su klientais šitaip elgtis. Mes jai nemažus pinigus mokame, o ji mus žaloja, veidus išdarko. Pažiūrėkite, kaip atrodo mano antakiai, ar taip jie turėtų atrodyti, – durdama pirštu į neseniai nudažytą antakį, bėrė R.Kormanskytė.

REKLAMA

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Gintarė Paulauskienė patvirtino, kad toks pareiškimas tikrai gautas. Ištyrus aplinkybes ir patikslinus informaciją bus sprendžiama, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.

Kosmetologė – sadistė?

Grožio salone „Ledi“ Rasa apsilankė su vaikinu Rolandu bei mama. Grožio procedūros, kaip paaiškėjo vėliau, atliktos visiems trims, bet nepatenkinta rezultatu liko tik Rasa. Ji teigė pastebėjusi, kad permanentinis (ilgalaikis – aut.past.) makiažas atliktas ne visai tiksliai, ir norėjo netikslumus pašalinti.

REKLAMA
REKLAMA

– Esu šią procedūrą patyrusi ne kartą, žinau, kad negalima anksčiau kaip po trijų savaičių nieko koreguoti, bet bandžiau su kosmetologe susitarti – juk gyvenu užsienyje, negaliu specialiai korekcijai sugrįžti. Atėjusi į saloną, susigundžiau kita kosmetologės pasiūlyta paslauga. Ją, beje, irgi esu išbandžiusi kituose salonuose, užsienyje – irgi. Už hialurono rūgšties injekciją D.Gečienė paprašė 200 litų. Sutikau. Nemaniau, kad „Ledi“ salone ši procedūra tokia skausminga. Iškenčiau tik šešis pirmuosius įbedimus ir paprašiau kosmetologės, jog nuskausmintų. Ji atsisakė. Išvadino mane skausmuole, paaiškino, kad kitos klientės nesiskundžia, ir savo darbą tęsė. Jos teigimu, klientė, panorusi šios procedūros, nepaisant to, kiek preparato yra išnaudota, privalo sumokėti visą kainą, t.y. 200 Lt. Iš viso buvo gal 100 dūrių į veidą. Ašaros tekėjo upeliais. Išėjau tikrai supykusi. Dar labiau susikivirčijome, kai po skausmingosios procedūros kosmetologė paaiškino, kad antakius koreguos tik už papildomus 80 Lt, – praėjusį šeštadienį pasakojo buvusi „Ledi“ klientė Rasa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klientė – šantažuotoja?

Su vyru į redakciją atėjusi grožio salono savininkė D.Gečienė paslaugomis nepatenkintą klientę apibūdino kaip naudos siekiančią:

– Buvome policijoje ir mes. Ir jau ne kartą. Mat tą patį vakarą, kai Rasa išėjo iš salono, sulaukiau jos skambučio. Klientė teigė, kad ji nepatenkinta atlikta procedūra ir jei aš nenorinti nemalonumų, privalau jai duoti 400 litų. Kitu atveju ji rašysianti pareiškimą policijai ir kreipsis į žurnalistus. Neatrodė, kad ji juokautų, todėl sunerimau. Tą patį vakarą su vyru nuvažiavome į policijos komisariatą pasiaiškinti, ką reikia konkrečiu atveju daryti. Paaiškėjo, kad jokio pareiškimo mano atžvilgiu niekas nepateikė. Pareigūnai paragino mane rašyti pareiškimą, bet tuo metu nežinojau nei klientės pavardės, nei kur ji gyvena. Pareigūnai nuramino sakydami, kad jeigu klientė dar kartą paskambins, pareikalaus pinigų, jie atvažiuos ir ją areštuos. Bet Rasa daugiau neskambino. Policijoje sužinojome, kad toks elgesys būdingas daugeliui lietuvaičių, uždarbiaujančių užsienyje: pasirodo, jie dažnai lankosi aukšto lygio restoranuose, prabangiuose kosmetikos salonuose, bet už paslaugas nemoka. Kaip tai padaro? Lygiai taip, kaip bandė padaryti mano atveju: gavę paslaugą pasako, jog liko ja nepatenkinti, ir reikalauja grąžinti pinigus. Čia tik mes gal taip dėl savo darbo išgyvename, pareigūnams tai seniai žinoma ir jie ragina nekreipti į tai, kas nutiko, dėmesio, – apie konfliktą su kliente pasakojo D.Gečienė.

REKLAMA

Apie kompetenciją

Tryliktus metus kosmetologe dirbanti D.Gečienė užsiminė, jog R.Kormanskytė esą pageidavo botulino injekcijų.

– Aš ją atkalbėjau, įtikinau, kad jos amžiuje ir turint tokią veido odą reikalinga kitokia procedūra. Tokia kaip mezoterapija, po kurios veidas tarsi ima švytėti, – aiškino kosmetologė. Pasiteiravau, koks jos kaip kosmetologės išsilavinimas, ar ji turi teisę atlikti tokias procedūras. Galbūt botulino ar hialurono rūgšties injekcijos – profesionalių medikų darbas?

– Seniai tokios atliekamos. Pilna informacijos visur, kas tai ir kaip atliekama. O ir aš pati turiu medikės išsilavinimą, esu baigusi Vilniaus kolegiją, Visuomenės sveikatos fakultetą, kur įgijau grožio terapeutės specialybę. Nuolat važinėju į kursus, seminarus, konferencijas tiek Lietuvoje, tiek užsienyje: tobulinuosi, investuoju milžiniškus pinigus. Juk mano profesijoje kasdien atsiranda kas nors naujo, modernesnio. Be to, apie darbo rezultatus kalbėti man neleidžia etika, – tikino D.Gečienė.

REKLAMA

Drauge su žmona jos interesų ginti į redakciją atskubėjęs sutuoktinis papildė:

– Tai procedūros, kurias galima laikyti alternatyva plastinėms operacijoms. Bet apie tai turėtų kalbėti ar rašyti pati Dalia, o ne kas nors pašalinis. Juk net terminai šioje srityje yra specifiniai. Pagaliau ne spauda turi aiškintis, ar tos procedūros klientei buvo atliktos taisyklingai. Tam yra kitos institucijos, – kalbėjo kosmetologės vyras.

Sauliaus Vikšraičio plastinės chirurgijos centro gydytojas Ernest Zacharevskij patvirtino, kad verstis tokia praktika, kuria užsiima D.Gečienė, kosmetologai turi teisę.

– Hialurono rūgšties terapija kosmetologai gali užsiimti ir plačiai užsiima. Jiems rengiami kursai, seminarai, kuriuose kosmetologai gauna sertifikatus šiai veiklai. O botulino toksiną gali suleisti tik mediko išsilavinimą turintis specialistas. Mat šis preparatas yra vaistas. Sprendžiant iš to, kaip klientė nupasakojo jai atliktą procedūrą, jai buvo taikyta mezoterapija (odos atnaujinimas). Kitaip tariant, į veidą mažomis dozėmis suleista hialurono rūgštis. Dar tiksliau, labai mažos koncentracijos minėtos medžiagos tirpalas. Paprastai vienoje ampulėje yra tik 1 mililitras preparato. Jeigu procedūra klientei buvo skausminga, ji galėjo patirti neigiamų išgyvenimų, bet tai – visiškai normalu. Greičiausiai, jai nebuvo tinkamai paaiškinta, kaip ši procedūra yra atliekama, – paaiškino plastikos chirurgas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Post scriptum

Dėl galimos visuomenės neigiamos reakcijos į „Tauragės kurjeryje“ pasirodysiančią informaciją Gečai redakcijoje apsilankė dar kartą. Jie patikino, kad grožio salone per 14 gyvavimo metų nebuvo nė vieno panašaus incidento:

– Per mano darbo praktiką (dirbu jau 13 metų) tokių ar panašių atvejų nepasitaikė. Pati dirbu ir kolektyvą raginu dirbti taip, kad klientai išėję ne tik patys džiaugtųsi rezultatu, bet ir pakviestų kitus žmones apsilankyti pas mus. Labai gaila, kad ne visi žmonės yra geranoriški, o konkrečiai klientė Rasa kalba absoliučią netiesą. Tai – melas, turint tikslą pasipelnyti. Kaip kitaip suprasti jos reikalavimą sumokėti 400 Lt už tai, jog ji nesikreiptų į policiją ir neviešintų istorijos žiniasklaidoje? Todėl kartu norėčiau įspėti kitus Tauragės verslininkus, jog jie nenukentėtų nuo šios moters taip, kaip jaučiamės nukentėję mes. Mūsų galva, geriausiai šią moterį apibūdina jos pačios prisistatymas „Facebook“ profilyje. Aptikome šį profilį ieškodami informacijos apie šią tauragiškę. Net susikurta pavardė tokia, kad neapsiverčia liežuvis skelbti viešai, reikia pamatyti ir įsitikinti, su kuo mes susidūrėme ir kiek rimti yra jos metami kaltinimai, – pagrindė savo tiesą D.Gečienė.

REKLAMA

Klientė patenkinta

D.Gečienės klientė Rima Urbutienė patvirtino, jog salono „Ledi“ savininkė yra maloni, švelni ir jokiu būdu negalėjo moters adata badyti specialiai tam, kad sukeltų skausmą:

– Tai paprasčiausiai fiziškai neįmanoma. Dalytė – smulkaus kūno sudėjimo, švelni moteris. Tad net fiziškai ji nebūtų įstengusi išlaikyti besimuistančios moters. Ką jau bekalbėti apie mezoterapijos procedūros atlikimą. Ją, beje, dariausi ne kartą ir dar ketinu darytis. Taip, ši procedūra skausminga. Bet juk žinome, kur einame, kas mūsų laukia. Skaudu adata į pirštą įsidurti, o čia juk laukia labai tankus dūrių tinklas, ir ne bet kur, o veide. Tačiau visa tai kosmetologė visada paaiškina dar prieš registruojantis procedūrai, paskambina prieš procedūrą, paragina išgerti vaistų nuo skausmo, pasirūpina savijauta ir po procedūros. Vienu žodžiu, salone „Ledi“ aptarnavimas yra aukščiausios klasės, – sakė 10 metų jame besilankanti Rima.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų