REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bepiločiams orlaiviams belgai rado naują pritaikymą: jie egzaminų metu gaudys nusirašinėjančius mokinius ir studentus, praneša „Orange.co.uk“.

REKLAMA
REKLAMA

Tokią naujovę ėmė naudoti Th. More'o mokykla Mechelene (Belgija). Jos darbuotojų patruliavimo metu nufilmuotas kvadrokopteris „DJI Phantom“ su „GoPro“ vaizdo kamera, skraidantis virš egzaminuojamųjų galvų, susilaukė daugiau nei 100 000 peržiūrų „YouTube“ portale.

REKLAMA

Su „DJI Phantom“ dirba du žmonės: vienas valdo bepilotį orlaivį, o kitas monitoriuje stebi jo vaizdo kameros transliuojamą vaizdą ir seka, ar kas nenusirašinėja.

Tiesa, „YouTube“ siužeto komentatoriai nelabai supranta, ar belgai nufilmavo tik pokštą, ar tokia kontrolės priemonė visai rimtai naudojama egzaminų metu. Juk virš galvų burzgiantis kvadrokopteris trukdo susikaupti, tad kaip tokiomis sąlygomis laikyti egzaminą?

Be to, pranešama, kad „DJI Phantom“ baterijos talpos pakanka vos 15 skraidymo minučių – gerokai per mažai, kad būtų galima patruliuoti viso egzamino metu. Aišku, jį galima leisti tam tikrais intervalais, tačiau tokiu atveju galimo nusirašinėjimo pavojus  padidėja...

Kaip ten bebūtų, sparti bepiločių orlaivių raida ir jų techninis tobulėjimas galimybę naudoti juos kaip egzaminų prižiūrėtojus nuolat didina sulig kiekviena diena. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų