REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Naujausiame Europos pirmaujančios nepriklausomos ekonomikos konsultacijų bendrovės „London Economics“ pranešime tvirtinama, kad „Kia Motors Europe“ vaidina itin svarbų vaidmenį Europos ekonomikoje.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešime „„Kia“ veiklos Europoje ekonominiai ir socialiniai privalumai“ teigiama, kad 164 tūkst. žmonių už savo darbo vietas yra skolingi šio populiaraus prekinio ženklo veiklai įvairiose kontinento vietose.

REKLAMA

Įskaitant muitų, pardavimų ir pajamų mokesčius, 2012 m. „Kia“ Europos valstybėms sumokėjo beveik 865 mln. eurų, taip paremdama kontinento šalių ekonomiką. Šis rodiklis, lyginant su 2011 m., 2012 m. pakilo 16 procentų (2011 m. buvo surinkta 746 mln. EUR).

Išaugus gamybai „Kia“ Žilinos gamykloje Slovakijoje (iki 15 proc. 2012 m.), kompanija įsigijo išteklių, kurių vertė siekia 3,7 mlrd. EUR, iš jų 2,6 mlrd. EUR (69 proc.) buvo susiję su Europos regionu.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešime pabrėžiama visa „Kia“ nuopelnų Europai grandinė – pradedant tyrimais ir vystymu ir baigiant naujų automobilių distribucija po kontinento atstovybes. Pardavimų tinklas, apimantis visas Europos Sąjungos nares ir Europos Laisvosios prekybos Asociacijos (EFTA) nares, Europos BVP papildo1,6 mlrd. eurų, o tyrimai, vystymas, gamyba ir tiekimas pakelia „Kia“ bendrąją pridėtinę vertę iki 2,6 mlrd. EUR.

„Mūsų gamyba ir rinkos dalis Europoje kiekvienais metais auga. Ir tai yra mūsų kelių milijardų investicijų šiame regione rezultatas. „Kia“ vystymosi pagrindas yra mūsų atstovybių tinklo Europoje plėtra ir vystymas. Mes turime daugiau negu 2000 atstovybių 30-yje Europos šalių, kurios parduoda naujausius ir geriausius produktus bei teikia mūsų vis augančiam pirkėjų ratui aukščiausios kokybės aptarnavimą po pirkimo. Mes džiaugiamės, kad šiame pranešime yra pastebėtas mūsų indėlis į kontinento ekonomikos augimą“, - teigė „Kia Motors Europe“ vadovas Michaelis Cole.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šios investicijos atsiperka – „Kia“ kasmet vis didina savo naujų automobilių rinkos dalį Europoje ir yra tarp sparčiausiai populiarėjančių automobilių markių šiame žemyne. Ne išimtis ir Lietuvos rinka. Pernai Lietuvoje „Kia“ užėmė 5,1 procentą naujų automobilių rinkos ir tai yra net 15 procentų daugiau negu prieš metus. Tai viena sparčiausiai augančių automobilių markių Lietuvoje. Praėjusiais metais pagal mūsų šalyje užregistruotų automobilių skaičių „Kia“ užėmė šeštą vietą.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų