REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar grįždami namo sutemus jaučiatės saugūs? Savo gatve žingsniuojate ramiai ir atsipalaidavęs, ar vis besižvalgydamas per petį – ar kas nors neseka, netyko užpulti ir apiplėšti?...

Ar grįždami namo sutemus jaučiatės saugūs? Savo gatve žingsniuojate ramiai ir atsipalaidavęs, ar vis besižvalgydamas per petį – ar kas nors neseka, netyko užpulti ir apiplėšti?...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Saugumo jausmas – labai svarbus kiekvienam. Į šį kriterijų ir kaimynų „kontingentą“ atsižvelgiama ir renkantis nekilnojamąjį turtą: nuo to priklauso ne tik būsto kaina, bet ir tai, kiek potencialių pirkėjų apskritai susidomės vienoje ar kitoje vietoje esančiais namais.

REKLAMA

Tačiau ar jūsų įsitikinimai teisingi? Gal itin pavojingomis laikomos vietos iš tiesų tik velka praeities stereotipų šleifą, o jūsų paties kaimynystėje siaučia pavojingų plėšikų gauja?

Pasitikrinti, kaip yra iš tikrųjų, peržiūrėję pažiūrėjęs Lietuvos nusikalstamų veikų žemėlapį. Čia jau nuo 2010-ųjų metų pradžios žymimos visos šalyje užfiksuotos nusikalstamos veiklos.

Daug žmonių – daug ir nusikaltimų

Daugiausia nusikaltimų kasmet padaroma Vilniuje, tačiau tai nestebina – sostinė, lyginant su kitais miestais, ženkliai pirmauja ir savo gyventojų skaičiumi. Po jo, kaip ir galima tikėtis, rikiuojasi Kaunas ir Klaipėda, Šiauliai ir Panevėžys. Mažesniuose miestuose ir nusikaltimų padaroma mažiau.

REKLAMA
REKLAMA

Interaktyviame žemėlapyje galite pamatyti ne tik bendrą statistiką, bet kiek ir kokių nusikaltimų buvo padaryta bet kurioje Lietuvos vietoje – jūsų kaime, mieste, gatvėje.

Skaičiai patvirtina stereotipus

2013-aisiais Vilniuje smurtinių nusikaltimų skaičiumi labiausiai išsiskyrė stoties rajonas ir Kalvarijų turgaus apylinkėse – šios vietos žemėlapyje tiesiog mirga nuo ženklų, žyminčių apiplėšimus, sužalojimus, išprievartavimus ir žmogžudystes. Pavojus, kad jus apvogs „tyliai ir neskausmingai“, t.y. be smurto panaudojimo, taip pat didžiausias šiose vietose bei šalia Žaliojo tilto – statistika patvirtina kalbas, kad šias teritorijas itin pamėgę kišenvagiai. Šnipiškėse ir Žirmūnuose reikėtų būti itin atidiems dar ir todėl, kad čia – didžiausia sukčių bei apgavikų „koncentracija“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nusikaltimų, susijusių su narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, pernai daugiausia užfiksuota taip pat jau minėtose vietose. Taigi, jei nenorite gyventi šalia narkotikų gamintojų, prekeivių ir aplink zujančių jų klientų, būsto verčiau pasieškoti toliau nuo miesto centro. Tiesa, tik ne Kirtimuose – aplink liūdnai pagarsėjusį romų taborą išties užregistruota daugiau kaip pusantro šimto tokio tipo nusikaltimų. Vėlgi, skaičiai patvirtina nusistovėjusius stereotipus apie šią vietą ir joje sukamus „verslus“.

REKLAMA

Kaune siaučia automobilių vagys?

Kaune smurtinių nusikaltimų pernai daugiausia užfiksuota Dainavos rajone, „Slabodke“ vadinamoje Vilijampolėje bei Senamiestyje. Nemažai kūno sužalojimų įvykdyta ir Vytauto parke bei jo prieigose, čia taip pat užfiksuoti ir net du nepilnamečių išžaginimai.

Vogti iš gyvenamųjų patalpų Kauno ilgapirščiai bene labiausiai pamėgę Girstupio apylinkėse, o automobilių savininkai laikinojoje sostinėje turėtų susimąstyti apie patikimesnę savo turto apsaugą – transporto priemonių vagystėmis Kaunas pirmauja ir prieš kone dvigubai didesnį Vilnių.

REKLAMA

Kur renkasi narkomanai ir chuliganai?

Žvelgiant į Klaipėdos žemėlapį, nusikalstamumas šiame mieste atrodo pasiskirstęs gana tolygiai, tik su narkotinėmis medžiagomis susijusi nelegali veikla labiau koncentravosi senamiesčio dalyje netoli Trinyčių parko.

Viešosios tvarkos pažeidėjai, rodos, taip pat labiau pamėgę senamiestį, ypač kairįjį Danės krantą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų