REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Valinskas: politikai laiko save šventaisiais

Normalių muštynių nebuvo

Patyčios aukščiausiuose visuoemenės sluoksniuose – ypač Seime – šiandien tapo lyg savirealizacijos forma neatsiejama nuo kasdienybės. Buvusio Seimo nario Arūno Valinsko teigimu, labai sunku surasti ribą tarp humuro ir patyčių.

 Trūksta tik muštynių

 Jo teigimu, yra du subjektai – žmogus, kuri šaiposi, ir žmogus, iš kurio šaipomasi, nors jam atrodo, kad tyčiojamasi. A. Valinskas tikino, kad žiūrint iš šitų dviejų žmonių pozicijos, objektyvumo rasti beveik neįmanoma. Būtent dėl šios priežasties neretai politikai kreipiasi į teisėsaugos organus ir teismus, kad pasakytų, ar buvo peržengta riba ar ne.

 „Galiu pasakyti, kad šiuolaikiniame Lietuvos Parlamente nuo 1990 metų nebuvo peržengta tik viena riba, dar nebuvo normalių muštynių. Nors buvo du kartai, kai atrodė, kad jos įvyks. Pirmą kartą, kai pirmininkavo Vytenis Andriukaitis, ir šios kadencijos metu, kai vienas iš etiškiausių Seimo narių Petras Gražulis atnešė liberalams kelnes su užtrauktuku užpakalyje. Tada man Eligijus Masiulė ir sakė, kad „galvojau, aš jam vieną liuobsiu jau, bet paskui supratau, kad per daug garbės“, – pasakojo A. Valinskas.

REKLAMA
REKLAMA

 Pramogų verslo atstovas mano, P.Gražulis yra vargšas žmogus, kurį reikia užjausti, nes jis yra iš tų asmenų, iš kurių vaikystėje ar ankstyvoje paauglystėje buvo tyčiojamasi. Tad nereiktų stebėtis, kad jis pasąmonėje turi norą reabilituotis už savo laiku patirtą skriaudą.

REKLAMA

 Politikams – daugiau teisių

 Patyčios – tai pasikartojantis neigiamas elgesys, siekiant sukelt konkrečiam asmeniui fizinį arba emocinį skausmą . A. Valinskas nesutinka su tokiu apibrėžimu ir tikina, kad patyčias galima taikyti ne tik konkrečiam asmeniui, bet ir grupėms.

 „Politikams turėtų būti taikoma bendra atsakomybė“, – laidoje „Žmogus žmogus“ tvirtino A. Valinskas. „Teismų praktika rodo, kad politikai vieni kitų atžvilgiu gali vartoti stipresnius išsireiškimus, nes tai lyg yra jų nuomonės išreiškimas, įforminimas ar įprasminimas“, – pridūrė pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

 Žmonės mato, kad politikams yra leidžiama pasakyti daugiau negu kitiems. Jie, pasak A. Valinsko, tarsi tampa „šventesni“ arba pavyzdžiu, kaip reikia elgtis.

 „Asmuo, pagautas viršijęs leistiną greitį, išsisuko ir taip jis tapo visuotiniu įstatymų neigimo pavyzdžiu. Išskirčiau ne tik politikus, bet visą grupę viešų asmenų – žurnalistus, scenos žvaigždes, televizijos ekrano žmones, sportininkus aktorius...“,  –avo poziciją dėstė buvęs Seimo narys.

 „Kiekvienam kaime savas durnius (...) Skaudus tik vienas dalykas, žmonės, kuriuos žemina politikai, turi tik vieną gyvenimą ir jie laukdami tų geresnių laikų, jį turi eikvoti, kol šitie visi asilai nutils?“, - pokalbį reziumavo pašnekovas.

 Parengė Laura Bagdžiūnaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų