REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Problemos dėl moterų nėra jokia naujiena Francois Hollande'ui (Fransua Holandui) – sumišimui tų, kurie nemato, kas gali traukti gražias, talentingas moteris prie kitais atžvilgiais visai nemylimo Prancūzijos prezidento.

Problemos dėl moterų nėra jokia naujiena Francois Hollande'ui (Fransua Holandui) – sumišimui tų, kurie nemato, kas gali traukti gražias, talentingas moteris prie kitais atžvilgiais visai nemylimo Prancūzijos prezidento.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo elitinės aukštosios Nacionalinės valdymo mokyklos (ENA) auditorijų iki aukščiausio valstybės posto - širdies reikalai vaidino centrinį vaidmenį per visą F.Hollande'o politinę kelionę.

REKLAMA

Kitas šios kelionės žingsnis bus žengtas antradienį po pietų, kai F.Hollande'as turi pasirodyti daugiau kaip 500-ams žurnalistų ir, kaip tikisi visas pasaulis, paaiškinti, kas tiksliai vyksta jo asmeniniame gyvenime.

Jo ilgametei partnerei, de facto Prancūzijos pirmajai poniai Valerie Trierweiler (Valeri Trirveiler) atsidūrus ligoninėje dėl streso, kuris ją ištiko po pranešimų apie F.Hollande'o slaptus pasimatymus su aktore Julie Gayet (Žiuli Gajė), tai nebus lengva užduotis.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kaip sako tie, kas jį gerai pažįsta, tokia yra kaina, kurią F.Hollande'as turi mokėti už savo asmenines savybes.

Neatrodo, kad jis būtų mergininkas maniakas - toks kaip jo pirmtakas, „karštasis triušis“ Jacques'as Chiracas (Žakas Širakas). Tačiau atrodytų, jog ištikus aistrai, ji jį užvaldo iki tokio laipsnio, kad ima temdyti sveiką protą – kaip tada, kai jis manė prasmuksiąs su naktiniais vizitais pas J.Gayet į skolintą butą visai šalia Eliziejaus rūmų.

„Jis toks žmogus, kuris gali įsimylėti ir liautis mylėjęs“, - sakė socialistų deputatas ir senas prezidento sąjungininkas Thierry Mandonas (Tjeri Mandonas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai rodo, kad jis yra (kaip F.Hollande'as save vadina) normalus žmogus, bet jei jis nori būti normalus prezidentas, jis turi labai greitai paaiškinti šią situaciją“, - pridūrė T.Mandonas.

Būtent ENA, kuris yra tarsi pensionas, kur rengiamas Prancūzijos politinis elitas, jis sutiko Segolene Royal (Segolen Ruajal). Šiedu jauni, gabūs žmonės, vienijami bendrų pažiūrų, netrukus suformavo politinės galios porą, kuri gyvavo daugiau kaip 25 metus ir susilaukė keturių vaikų.

Šio amžiaus 1-ojo dešimtmečio pradžioje ir F.Hollande'as, ir S.Royal buvo įsitvirtinę Socialistų partijos sunkiasvoriai, bet F.Hollande'ą tada temdė jo žavingesnė partnerė. Ji tapo ministre, o dėl didesnio populiarumo tarp aktyvistų bei rinkėjų galėjo įveikti F.Hollande'ą, kitus varžovus ir tapti partijos kandidate prezidento rinkimuose, kuriuos vėliau pralaimėjo prezidentu išrinktam Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi).

REKLAMA

Tuo metu jų santykiai jau buvo pašliję. F.Hollande'as, kaip rašoma neseniai išleistose biografijose, užmezgė santykius su V.Treiweiler, pasiginčyti mėgstančia ir patrauklia savaitraščio „Paris Match“ žurnaliste.

2005 metais, kaip teigiama, jie jau buvo pora, bet S.Royal prezidentinės kampanijos labui jis saugojo laimingos šeimos įvaizdį, kol baigėsi rinkimai.

2010 metais F.Hollande'as žurnalui „Gala“ sakė, kad V.Trierweiler yra jo „gyvenimo meilė“. Dar po dvejų metų, savo pergalės prieš N.Sarkozy vakarą, ji stovėjo greta jo ir, kaip žinia, pareikalavo paleisti sentimentalią Edith Piaf (Edit Piaf) dainą „La Vie en Rose“ („Rožinis gyvenimas“), taip pareiškiant pasauliui, kad gyvenimas nė negalėtų būti geresnis ir šiai porai, ir partijai, kurios simbolis yra rožė.

REKLAMA

Tačiau šeimyninės laimės viziją greit ėmė temdyti gandai apie Eliziejaus rūmuose tvyrančią įtampą. V.Trierweiler, patraukli gražuolė, vienu metu vadinta „paryžietiškos elegancijos įsikūnijimu“, buvo kaltinama tuo, kad užgožė F.Hollande'ą savo svaiginamais kulniukais ir šlaunis pademonstravusia suknele, kurią vilkėjo tą dieną, kai jiedu įžengė į rūmus.

O jis viešai papriekaištavo jai dėl to, kas atrodė kaip pagiežinga žinutė „Twitter“, kuria buvo pareikšta parama perbėgusiam socialistui jo kovoje su S.Royal dėl vietos parlamente. Tos žinutės paskelbimą padėjėjai aiškino V.Trierweiler nesaugumo jausmu dėl F.Hollande'o ir toliau palaikomų nuoširdžių santykių su jo vaikų motina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labai prancūziškas romanas

Tada, praėjusių metų pradžioje, pasklido pirmieji gandai apie romaną su J.Gayet.

Kai šis romanas praėjusią savaitę pagaliau buvo patvirtintas, Prancūzijoje kilusi reakcija prilygo kolektyviniam patraukimui pečiais ir tipiškam prancūziškam „Na ir kas! Tai tik jų pačių reikalas“.

Tuo tarpu likusi pasaulio dalis ryte rijo istoriją, kurioje kiekviena, net menkiausia, detalė, nuo šalies abejingumo neištikimybei iki pusryčių ragelių, pristatytų į naujųjų įsimylėjėlių lizdelį, buvo tokia prancūziška.

REKLAMA

„Vive la France“ - toks buvo komentatorių visame pasaulyje verdiktas, tačiau F.Hollande'o, kurio populiarumas yra mažiausias iš visų dabartinių laikų prezidentų, vertinimas nebuvo toks geras.

„Flanby“ - pagal vieną drebantį desertą - ar „Pepere“ („Seneliu“) pravardžiuojamas kūningas 59 metų prezidentas iš stebėtojų užsienyje sulaukė dar ne tokių komentarų.

Britų komentatorė Cristina Odone (Kristina Odon) rašė, kad praleido savaitgalį su draugais kikendama iš spektaklio, kaip prancūzų prezidentas pagaunamas „su kelnėmis ties jo putliomis kulkšnimis“.

REKLAMA

„Negalėjome suvokti tos sėkmės, kuri šį kresną ir humoro jausmo neturintį kairuolį lydi su žavingomis moterimis, kurios turėtų žinoti geriau“, - pridūrė C.Odone.

Britų tinklaraštininkas Willardas Foxtonas (Vilardas Fokstonas) „Twitter“ rašė dar kandžiau: „Negaliu liautis galvojęs, kad Segolene Royal, Valerie Trierweiler ir Julie Gayet galėtų pasirodyti geriau už Hollande'ą, kuris atrodo kaip kokia suprakaitavusi bulvė“.

Tačiau išvaizda, kaip ne kartą pademonstravo istorija, meilėje nėra viskas, ir kita Prancūzijos politinės scenos stebėtoja, žurnalistė Anne Elisabeth Moutet (En Elizabet Mutė) sako, kad F.Hollande'o sėkmė meilėje nėra jokia paslaptis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai Woody Alleno (Vudžio Aleno) metodas: jis jas prajuokina ir jis jų klausosi“, - sakė ji.

Dabar pasauliui eilė klausytis, ką turi pasakyti F.Hollande'as.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų