REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ką aktorius V. Cololo savaitę veikė sunkvežimyje?

Kolektyvas linksmai laiką leido ne tik filmavimo aikštelėje

Skandalingas, ironiškas, šokiruojantis – taip galima apibūdinti naujausią režisieriaus Emilio Vėlyvio filmą „Redirected/Už Lietuvą!“. Ilgai laukta kino juosta pagaliau pasiekė kino teatrų sales.

Skandalingas, ironiškas, šokiruojantis – taip galima apibūdinti naujausią režisieriaus Emilio Vėlyvio filmą „Redirected/Už Lietuvą!“. Ilgai laukta kino juosta pagaliau pasiekė kino teatrų sales.

REKLAMA

Filme „Redirected/Už Lietuvą!“ vaizduojama keturių Didžiojoje Britanijoje gyvenančių draugų istorija. Sumanę greitai pasipelnyti, jie apiplėšia kazino ir sprunka iš šalies. Tačiau įvykiams pasisukus netikėta linkme Benas, Timas, Maiklas ir Džonis atsiduria Lietuvoje, kurioje jie įsukami į netikėtų įvykių verpetą.

Šio filmo režisierius praeityje yra sukūręs itin sėkmingą filmą „Zero 2“, tad jo gerbėjai su nekantrumu laukė naujojo E. Vėlyvio darbo. Daugiau nei 20 tūkstančių žmonių susibūrė į socialinio tinklo „Facebook“ grupę, kurioje dalijosi naujausiomis žiniomis apie filmą.

Filmų mėgėjų smalsumą žadino ir skandalinga reklamos kampanija. Praeitais metais vykusioje filmo pristatymo konferencijoje šokiruoti mėgstantis režisierius pateisino savo reputaciją. Filmavimo komanda į renginio vietą atvyko pasislėpusi po kaukėmis, paleido kelis šūvius į viršų ir suvaidino muštynes. Šio vaidinimo metu lūžo stalas, dužo bokalas ir žviegė atsivežti paršeliai.

REKLAMA
REKLAMA

Režisieriui į šio filmo komandą pavyko prisikviesti ir Holivudo žvaigždžių. Kino juostoje nusifilmavo pasaulyje gerai žinomas Vinnie Jonesas, kuris vaidino tokiuose filmuose, kaip „Lok, stauk arba šauk“, „Dingti per 60 sekundžių“, „Vagišiai“, „Kelyje po Europą“, „Iksmenai: žūtbūtinis mūšis“. Taip pat šiame filme personažą sukūrė ir Rusijos kino garsenybė Arturas Smolianinovas. Prie aktorių komandos prisijungė ir Scotas Williamsas, Gilas Darnellis, Oliveris Jacksonas, Antony Strachanas, Monika Vaičiulytė ir kiti. Iš viso kino juostoje skirtingus vaidmenis atliko per 50 aktorių.

REKLAMA

Specialiai šiam filmui buvo sukurti 53 garso motyvai.

Dėl vaidmens – savaitė sunkvežimyje

Šioje juostoje personažą sukūrė ir garsus Lietuvos aktorius Vitalijus Cololo. Kaip pats sako, jo charakteris yra nedorėlis ir kenkėjas.

Kad sugebėtų įsijausti į šį vaidmenį, aktorius savaitę praleido su sunkvežimio vairuotoju ir miegojo ant mašinos galinės sėdynės.

„Savaitę gyvenau ant lenko krovininio automobilio galinės sėdynės. Šito reikėjo tam, kad suprasčiau, kaip jie kalba, ką daro, kuo kvėpuoja ir kuo gyvena. Dėl šio filmavimo teko su jais daug bendrauti“, – apie nematomą aktoriaus dalią pasakojo V. Cololo.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat juokavo, kad dėl šio vaidmens tapo nusikaltėliu. Mat filmo kūrimo laikotarpiu jis ir krepšininkas Simas Jasaitis atsidūrė areštinėje. Vyrai susiginčijo su vienu vilniečiu, tačiau vėliau konfliktas buvo išspręstas. Aktorius negalėjo atsistebėti filmavimo kolektyvo draugiškumu. Pasak žymaus aktoriaus tarp komandos narių nebuvo nei konfliktų, nei konkurencijos, nei pykčių. Visi buvo paslaugūs ir geranoriški. Kolektyvas linksmai laiką leido ne tik filmavimo aikštelėje, tačiau ir už jos ribų.

Taikiai bendrauti pavyko ir su šio filmo režisieriumi. Nuolatinė komunikacija padėjo išvengti problemų.

„Dažniausiai mes viską ramiai drauge aptardavom. Aš manau, kad svarbiausia su režisieriumi yra kalbėtis. Tu mąstai apie personažą, jis mąsto apie personažą, ir kai personažas matomas taip pat, tuomet ir gaunasi galutinis produktas“, – sakė V. Cololo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Besifilmuojant aktoriui teko atlikti nemažai juokingų scenų. Tačiau linksmiausiame epizode jam teko lieti ašaras.

„Pati smagiausia scena buvo tuomet, kai teko mėtyti arbūzus į anglą. Tačiau mano pirštas buvo lūžęs. O arbūzai svėrė tikrai ne vieną kilogramą. Tad jeigu akyse pamatysite ašaras žinokite, kad jos tikros“, – apie filmavimo darbus kalbėjo aktorius.

Išankstinė premjera

E. Vėlyvis prieš filmui pasirodant Lietuvos kino teatruose surengė išankstinę premjerą. Į ją susirinko gausus kūrybinės komandos būrys bei žymūs žmonės. Atvykusieji kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ buvo pasitikti su šampano taure, o atmosferą kūrė nuolat tarp svečių besisukiojantys aktoriai, kurie įkūnijo turistus bei stiuardeses.

REKLAMA

Pasveikinti režisieriaus atvyko ir jo draugė televizijos laidų vedėja Asta Stašaitytė-Masalskienė. Po kino premjeros ji žarstė komplimentus režisieriui ir išreiškė džiaugsmą pagaliau pamačiusi gerą lietuvišką filmą.

Šiame filme paskutinį savo vaidmenį atliko ir iš gyvenimo pasitraukęs Vytautas Šapranauskas. Filmo kūrybinė komanda renginio metu jį pagerbė tylos minute. A. Stašaitytė-Masalskienė teigė, kad žiūrint į šio aktoriaus darbą ją užplūdo tik geros emocijos.

„Aš turiu labai brangių draugų, kurie išėjo anapilin. Man Šapranauskas gyvas, aš juokiuosi, man visiškai neliūdna. Ekrane matau tą patį nerealiai gerą Šaprą“, – sakė Asta.

/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų