REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiųjų socialdemokratų koalicijos partneriai švelnina reikalavimus dėl euro įvedimo.

Darbo partijos vadovė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sakė, jog jos ankstesni pasisakymai dėl privalomos 1509 litų minimalios mėnesinės algos įvedant eurą buvo „partijos startinė derybinė pozicija“.

REKLAMA
REKLAMA

L.Graužinienė neseniai pareiškė nepalaikysianti euro įvedimo, nesutarus dėl to koalicijoje. Ji priekaištavo, kad neva su koalicijos partneriais nebuvo derinta euro įvedimo data, taip pat pareiškė, kad norint 2015 metais įvesti eurą, minimali alga turi siekti 1509 litus.

REKLAMA

„Darbo partijos startinė derybinė pozicija yra 1509 litai, koalicijoje yra keturios partijos, be abejo, kai pradėsime diskusiją, diskusijose gimsta bendri sutarimai. Šiandien buvo kalbėta ir apie euro įvedimo pliusus, ir apie socialinę aplinką, ir iš pristatymo, ir diskusijose buvo prieita tos pačios nuomonės, kad tose valstybėse, kur buvo įvestas euras, buvo pakelta minimali alga. Tai aš tikiuosi, kad artimiausiu metu vyks diskusijos dėl dydžio, sąlygų ir taip toliau, būtent po euro įvedimo kokais dydžiais galėtų judėti darbo apmokėjimo sistema mūsų valstybėj", – po politinės tarybos posėdžio sakė L.Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas aplinkos ministras Valentinas Mazuronis taip pat tvirtino, jog partija pritaria siekiui eurą įsivesti 2015 metų sausį, nors vis dar mano, jog būtina atsiklausti piliečių nuomonės referendume.

„Mes nekvestionuojam Vyriausybės programos, mes pasisakėm už tai, kad reikalinga didžiosios dalies gyventojų parama, jūs žinote, mes siūlėme referendumą, mes ir dabar manome, kad referendumas gal būtų geriausias variantas, koalicijos partneriai mano, kad referendumas galbūt nebūtinas, kad galima rasti ir kitas formas. Šiandien mes sutarėme, kad reikia siekti ir pasieksim, kad dauguma žmonių pritartų euro įvedimui“, – sakė „tvarkietis".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Išsklaidyt noriu visas abejones – su šia koalicija mes pasieksime, ką norime pasiekt, o reikia pasiekti, kad didžioji dalis Lietuvos piliečių pritartų šitam žingsniui, ir mes visi šitą kartu padarysime, jokių skirtingų susiskaldymų dėl principinių dalykų nėra", – pažymėjo V.Mazuronis.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovas Seimo vicepirmininkas Jaroslavas Narkevičius sakė, jog jų partijai dar kyla abejonių, ar 2015 metų sausis – tinkamas laikas euro įvedimui, tačiau sakė, kad į šį klausimą atsakys tolesnės diskusijos.

REKLAMA

„Mes vienareikšmiškai pasisakom už euro įvedimą, dėl to sutarta, tai vienareikšmiškai nekvestionuojama. Buvo pristatymas, kokios bus teigiamos ir neigiamos pasekmės, šiandien išklausius kyla mums klausimas, ar laikas tinkamas, dėl šito mūsų pozicija yra abejotina, ir tolesnė diskusija, kaip bus sprendžiamos socialinės problemos, atsakys, ar tas laikas tinkamas", – kalbėjo J.Narkevičius.

LLRA pirmininkas europarlamentaras Valdemaras Tomaševsis praėjusią savaitę pasisakė, kad Lietuva neturėtų skubėti su euro įvedimu.

Premjeras socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius tuo tarpu po koalicijos politinės tarybos posėdžio pareiškė, kad valdantieji tvirtai sutarė siekti euro įvedimo 2015 metų sausio 1 dieną, ir jis atsistatydins, jei šis tikslas nebus pasiektas.

REKLAMA

Vyriausybės vadovas taip pat patvirtino, jog siekiant geriau informuoti žmones apie euro įvedimą bus vykdomos informacinės kampanijos.

„Tikrai visuomenėje reikia išsklaidyt pesimizmą, kad visuomenė turėtų keist savo nuotaikas dėl euro įvedimo, bet tas keitimas turi būt natūralus, ne dirbtinas, tai yra iki kiekvieno Lietuvos žmogaus turi ateit informacija dėl euro įvedimo privalumų ir trūkumų", – sakė premjeras.

Pasak jo, informacijos kampanijas vykdys Lietuvos bankas ir Finasų ministerija. Lietuvos banko vadovas VitasVasiliauskas ir finansų ministras Rimantas Šadžius valdančiųjų politinei tarybai antradienį pateikė informaciją dėl euro įvedimo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų