REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neteisėtai atleistiems valstybės tarnautojams atseikėta apie milijoną litų

A. Sysas ragina ištirti, ar Seimo kanclerio atleidimas – parlamento teisininkų klaida, ar politinių žaidimų rezultatas

Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas ragina parlamentarus pasimokyti iš klaidų ir neskubėti atleisti pareigūnų, nes tai valstybei ir mokesčių mokėtojams brangiai kainuoja.

Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas ragina parlamentarus pasimokyti iš klaidų ir neskubėti atleisti pareigūnų, nes tai valstybei ir mokesčių mokėtojams brangiai kainuoja.

REKLAMA

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje klausdamas, ar Seimas pasimokys iš neteisėto kanclerio Gintauto Vilkelio  atleidimo, kuriam Seimo kanceliarija už priverstinę pravaikštą turės sumokėti apie 250 tūkst. litų (praėjusią savaitę Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas jo atleidimą 2009 m. balandį pripažino neteisėtu – red. past.), jis piktinosi, kad iš valstybės tarnybos atleistiems žmonėms, kurie teismo keliu grąžinami į darbą, mokesčių mokėtojai pinigais sumokamos tūkstantinės kompensacijos, tačiau „niekas nebūna atsakingas“.

„Ponas G. Vilkelis turėjo nedarbingumo lapelį, jis sirgo, jam buvo sulaužyta koja“, – priminė Seimo vicepirmininkas. Tačiau „buvo apeliuojama, kad ponas Arūnas Valinskas (tuometis Seimo pirmininkas – red. past.) daugiau negali su juo dirbti, jis juo nepasitiki“. „Net jeigu jis (G. Vilkelis – red. past.) buvo pridaręs mirtinų nuodėmių, reikėjo atleisti įstatymo numatyta tvarka, – replikavo A. Sysas.

REKLAMA
REKLAMA

Neteisėtų atleidimų, anot Seimo vicepirmininko, praėjusią kadenciją buvo daug. Todėl jis sakė siūlysiantis Seimo valdybai svarstyti G. Vilkelio atleidimo atvejį ir atlikti tyrimą, kad tai nebūtų paprasčiausia „eilinė klaida“, kuri mokesčių mokėtojams kainuos 250 tūkst. litų.

REKLAMA

„Mes turime ištirti, ar Teisės departamento išvada buvo menkos kompetencijos, ar politinio spaudimo rezultatas“, – pridūrė jis ir pabrėžė, kad tai turėtų būti pamoka Seimo nariams ir ministrams, jei jiems kiltų noras atsikratyti kurio nors pareigūno.

A. Sysas taip pat minėjo buvusių FNTT vadovų Vitalijaus Gailiaus ir Vytauto Giržado atleidimą iš pareigų, kitas pavardes bei citavo įstatymus, kurie buvo pažeisti neteisėtai atleidžiant pareigūnus. Anot socialdemokrato, nors Parlamentas ir valstybės institucijos turėtų rodyti pavyzdį kitiems darbdaviams, per kelerius praėjusios Seimo kadencijos metus neteisėti atleidimai iš ministerijų ir kitų įstaigų mokesčių mokėtojams kainavo beveik milijoną litų. 

„Nedarykime staigių judesių, nes po to tai brangiai kainuoja“, – sakė A. Sysas. Jis taip pat priminė, kad Lietuvoje jau yra precedentas, kai už neteisėtus pareigūnų veiksmus pinigai buvo priteisti iš jų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų