REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Kinija yra daugiausia gyventojų (1,25 milijardo) pasaulyje turinti valstybė ir viena galingiausių ekonomikų. Tačiau ji turi paslapčių, kurias labai nori ir stengiasi nuslėpti nuo viso likusio pasaulio. Chacha.com nori pasidalyti keliomis iš jų.

REKLAMA
REKLAMA

Vandens užterštumas

Apytiksliai 700 milijonų Kinijoje gyvenančių žmonių (arba pusė populiacijos) kiekvieną dieną geria užterštą vandenį. Viena pagrindinių to priežasčių – tik apie 10 procentų nuotekų iš didžiųjų miestų yra sutvarkomos, o visa kita patenka tiesiai į ežerus ir upes, o vėliau ir į požeminius vandenis.

REKLAMA

Laiko juostos

1949 metais Kinijos komunistinis rėžimas nusprendė, kad nepaisant didžiulės šalies teritorijos norint užtikrinti geresne kontrolę visa šalis turi būti vienoje laiko juostoje, žinomoje kaip Pekino standartinis laikas. Kai kuriose šalies dalyse tai nulėmė didelius pokyčius – pavyzdžiui, saulė tekėdavo tik 10 valandą ryto.

Piratavimas

78 procentai Kinijoje esančiuose kompiuteriuose instaliuotų programų 2010 metais buvo piratinės. Tai tikrai labai didelis skaičius, nepaisant to, iš kurios pusės į jį žiūrėsime. Pasaulyje piratinių gaminių naudojimas yra gana didelis – siekia apytiksliai 42 procentus. Bet Kinijoje šis skaičius dvigubai didesnis.

REKLAMA
REKLAMA

Gimimo defektai

Gimimų defektų skaičius Kinijoje sparčiai auga – nuo 2001 metų jų padaugėjo 40 procentų. Kiekvienais metais Kinijoje su gimimo defektais gimsta apie 1,2 milijono vaikų – tai maždaug po 1 vaiką kas 30 sekundžių.

Krikščionybė

Kai pagalvojate apie religiją Kinijoje, krikščionybė tikriausiai nebūna pirmoje vietoje. Tačiau pasidomėję nustebsite: Kinijoje yra apie 54 milijonus krikščionių ir jų skaičius nuolat auga. Jei tendencijos nesikeis, netrukus Kinija galės didžiuotis didžiausia krikščionių populiacija pasaulyje. Jau dabar čia daugiau krikščionių nei Italijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nykštukų teminis parkas

Kinijoje yra vieta, vadinama „Mažų žmonių karalyste“, kur dvarfizmo sindromu sergantys asmenys rengia juokingus pasirodymus turistams. Parke dirba daugiau nei 100 šiuo sindromu sergančių asmenų.

Miestai - vaiduokliai

Kinijoje šiuo metu yra apie 65 milijonai laisvų butų. Šalyje stūgso ištisi tušti miestai, vadinami miestais vaiduokliais. Ir tai nėra seni namai ir miestai, kuriuose žmonių nebeliko dėl to, kad ankstesni gyventojai išmirė. Tai yra visiškai nauji miestai ir namai, kurie buvo pastatyti tikintis populiacijos augimo. Deja, tai niekada neįvyko.

Gobio dykuma

Kinijoje plyti didžiulė Gobio dykuma, kuri šiuo metu užima plotą, prilygstantį Peru dydžiui. Gobi plečiasi maždaug 1400 kvadratinių mylių per metus greičiu. Tai nulemia miškų naikinimas, vandens telkinių išeikvojimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų