REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai abejonių dėl euro įvedimo 2015 metais išreiškusi Seimo pirmininkė "darbietė" Loreta Graužinienė šeštadienį susitikimo su Europos Komisijos (EK) pirmininko pavaduotoju Olliu Rehnu (Oliu Renu), atsakingu už ekonomiką, pinigų reikalus ir eurą.

Apie šį susitikimą šeštadienį viešai nebuvo pranešta.

L.Graužinienė BNS sakė su eurokomisaru aptarusi euro įvedimo Lietuvoje galimybes ir socialinę aplinką po to.

"Taip, priėmiau jį Seime. Kalbėjome apie euro įvedimo galimybes Lietuvoje, socialinę aplinką įvedus eurą (...). Pristačiau Lietuvos situaciją", - teigė parlamento vadovė.

Ji tvirtino iš eurokomisaro išgirdusi, kad dėl euro įvedimo visuomenėje turi būti rastas sutarimas ir gautas pritarimas.

"Eurokomisaras sakė tikįs, kad visi rodikliai (įsivesti eurą - BNS) bus atitinkantys kriterijus", - pasakojo L.Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, ar šis pokalbis pakeitė jos pačios požiūrį į euro įvedimą, parlamento vadovė atsakė, kad "ne toks buvo susitikimo tikslas".

Valdančiajai koalicijai priklausančios Darbo partijos pirmininkė L.Graužinienė neseniai pareiškė nepalaikysianti euro įvedimo, nesutarus dėl to koalicijoje. Ji priekaištavo, kad neva su koalicijos partneriais nebuvo derinta euro įvedimo data. Taip pat parlamento vadovė pareiškė, kad norint 2015 metais įvesti eurą, minimali alga turi siekti 1509 litus.

REKLAMA

Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius tokį partnerių elgesį šeštadienį pavadino "politiniu šantažu kvepiančia retorika, kai ciniškai paminami mūsų šalies strateginiai tikslai".

L.Graužinienė sekmadienį BNS atsisakė komentuoti šį Vyriausybės vadovo pareiškimą.

"Nekomentuosiu, pati negirdėjau (...) Mes su premjeru kalbame betarpiškai", - sakė ji.

Per susitikimą su eurokomisaru, pasak L.Graužinienės, taip pat kalbėta apie artėjančius Europos Parlamento rinkimus, mat O.Rehnas, kaip ir Darbo partija, priklauso Europos liberalų ir demokratų aljansui už Europą (ALDE). Pokalbyje dalyvavo ir Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys bei Seimo pirmininkės patarėja Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

REKLAMA
REKLAMA

O.Rehnas šeštadienį dar susitiko su Lietuvos finansų ministru Rimantu Šadžiumi.

A.Butkevičiaus vadovaujama Vyriausybė pernai birželį yra patvirtinusi nacionalinį euro įvedimo planą, pagal kurį eurą norima įsivesti 2015 metais.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų