REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Vilniuje, Parlamento galerijoje, įteikti apdovanojimai „Už nuopelnus Vilniui ir Tautai“. Tarp apdovanotųjų - Kovo 11-osios Akto signataras, per Sausio įvykius pagalbą teikę medikai, pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmojo laipsnio medalis „Už nuopelnus Vilniui ir Tautai“ skirtas signatarui Algirdui Vaclovui Patackui už nuoseklią ir ilgametę veiklą įtvirtinant Nepriklausomybės siekį ir aktyvų dalyvavimą Laisvės kovose, taip pat ginant Parlamentą per 1991 metų sausio įvykius. Tačiau dabartinis Seimo narys negalėjo atvykti į apdovanojimo įteikimo ceremoniją.

REKLAMA

Toks pat medalis įteiktas Vilniaus miesto greitosios pagalbos vyr. gydytojo pavaduotojai gydytojai Vandai Pumputienei už profesinės pareigos ir gydytojo priesaikos beatodairišką vykdymą Sausio įvykių metu bei greitosios pagalbos teikimo koordinavimą Sausio 13-osios naktį, Petrui Liubertui - už nepriklausomos Lietuvos vidaus reikalų sistemos kūrimą, aktyvų dalyvavimą ginant Lietuvos Laisvę Sausio įvykių metu, pulkininkui Algimantui Vaitkaičiui - už Lietuvos jaunuolių gelbėjimą nuo smurto tarybinės kariuomenės daliniuose, profesinės pareigos ir gydytojo priesaikos beatodairišką vykdymą Sausio įvykių metu, medicinos punktų įrengimą, greitosios pagalbos teikimą Aukščiausios Tarybos rūmuose Sausio 13-osios naktį, pulkininkui leitenantui Gintarui Berkevičiui - už pirmos medicininės pagalbos teikimą ir koordinavimą Sausio 13-osios naktį, aktyvų dalyvavimą atkuriant mūsų Valstybės Nepriklausomybę, Lietuvos karo medicinos kūrimą, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

REKLAMA
REKLAMA

Antrojo laipsnio medaliai „Už nuopelnus Vilniui ir Tautai“ skirti skubios medicininės pagalbos specialistams Giedrimai Kundrotaitei, Tadeušui Bogdanovičiui, greitosios pagalbos vairuotojui Algimantui Čekauskui. Jie visi teikė pirmąją medicinos pagalbą per Sausio įvykius.

Šis apdovanojimas įteiktas ir bendrovės „Cgates“ generaliniam direktoriui Pauliui Dambrauskui už sustabdytas „Pirmojo Baltijos kanalo“ transliacijas po provokacinės ir šmeižikiškos laidos apie 1991-ųjų metų sausio įvykius bei rašytojui, žurnalistui Juozui Girdvainiui už vestą Sausio įvykių metu fotometraštį, Nepriklausomybei akimirkų įamžinimą bei atspindėjimą įvykius liudijančiame leidinyje „Dainuojanti revoliucija vilniaus barikadose“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apdovanojimų „Už nuopelnus Vilniui ir Tautai“ visuomeninė komisija įsteigta 2009 metais. Jos steigėjai yra M. ir J. Šlapelių muziejus, Krašto apsaugos bičiulių klubas, Vilniaus rotušė, Vilniaus ainių klubas, vėliau prisijungė Nevyriausybinių organizacijų koordinacinė taryba.

Komisijai vadovauja kunigas Tomas Šernas.

Nuo 2009 metų pirmojo ir antrojo laipsnio medaliai jau pagerbta daugiau nei 250 sostinei, kraštui ir valstybei nusipelniusių asmenų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų