REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rūta Klišytė

VL žurnalistė

Nacionalinė „Eurovizijos“ atranka, rodoma per LRT, taikosi tapti žiūrimiausia šeštadienio televizijos laida ir tampa savotišku muzikiniu krepšiniu. Popmuzikos sporte, tiesa, lig šiol mums sekėsi daug prasčiau nei didžiajame krepšinyje, tačiau kas atims dainingai tautai azartą?

REKLAMA
REKLAMA

Galbūt tai geras požymis, rodantis tautos sveikimą nuo Europos centro sindromo.

Mat šių metų nacionalinėje atrankoje, be žūtbūtinio noro laimėti, yra ir smagumo tiesiog dalyvauti – lyg Dainų šventėje. Net užgautos kai kurių žinomų dalyvių ambicijos šventės nesugadino: sporte kaip sporte! Tiesa, šioje sporto šakoje rezultatus įvertina ne tik reikli komisija, bet ir ne visada prognozuojami LRT žiūrovai.

REKLAMA

Šįkart nacionalinė atranka ypatinga tuo, kad joje jėgas bando jau populiarūs šalies atlikėjai, o pusei dalyvių neišlaikius pirmo turo, azartas ir žiūrovų susidomėjimas tik padidėjo. Bet to, laidos vedėjas Arūnas Valinskas (leiskite Simoną Nainę pavadinti jo asistente, nes iki vedėjos šiai gražiai gabiai merginai dar toli) pasistengė sulaužyti nerašytus kanonus. Ir jau per atidarymą panaudojo beisbolo lazdą ne pagal paskirtį, matyt, duodamas suprasti, kad šis sportas bus žiaurus: ekraną, į kurį buvo žiebta, po to teko išmesti.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau nepaisant to galingo smūgio, A.Valinskui nepatarčiau varžytis su Andriumi Rožicku, kurio originalus vedimas, manding, sudarė pusę neseniai pasibaigusio „Auksinio balso“ konkurso sėkmės. Klišės yra galvoje, ir jokia beisbolo lazda jų neišmuši! Šalia A.Rožicko net jauna mergina pasijunta lygiaverte partnere, ir tai subtilesni viražai, nei pasišvaistymas beisbolo lazda. Šiuo atveju gabiai aktorei Beatai Tyškevič nepaprastai pasisekė. Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos vertinimo komisija, regis, nepėsčia – joje pripažinti autoritetai, žinomi muzikai. Bet kai turi su kuo palyginti, tai nejučiomis ir palygini – žinoma, su „Auksinio balso“ teisėjų komanda. Ar eurovizininkams trūksta tik auksaburnės Zitos Kelmickaitės, ar kažko per daug, tarkime, daugžodžiavimo, manieringumo, nejuokingų pokštų? Juk nuo konkurso komisijos ir vedėjų labai priklauso nuotaika studijoje, o nuo jos – atlikėjų kvėpavimas ir dainavimas. Kol kas tai nė motais tik Vilijai Matačiūnaitei ir Vaidui Baumilai. Kaip vienas kito verti priešininkai scenoje jie susitinka jau antrą kartą. Pernai LRT projekte „Auksinis balsas“ Vilija ir Vaidas taip pat grūmėsi dėl nugalėtojo titulo. Tąkart laimėjo auksabalsė V.Matačiūnaitė, tačiau V.Baumila, galima sakyti, lipo jai ant stygų ir buvo antras.

Kas gi iš jų šiemet važiuos į Daniją laurų parsivežti? O gal atsiras balsingas trečias, kuriam pavyks laimėti ten, kur varžosi du galiūnai?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų