REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekvienas žmogus, vidutiniškai per gyvenimą keliasi maždaug 25 tūkst. kartų – tiek jis turi rytų, skaičiuoja naujienų portalas businessinsider.com.

REKLAMA
REKLAMA

Pasaulinės sveikatos organizacijos skaičiavimais, vidutinė gyvenimo trukmė išsivysčiusiose šalyse yra labai panaši. JAV žmonės vidutiniškai gyvena apie 79 metus, o Japonijoje žmonės gyvena ilgiausiai. Moterų vidutinis amžius tekančios saulės šalyje yra apie 86 metus.

REKLAMA

Suvokdami savo limituotą laiką šioje žemėje, žmonės natūraliai pradeda galvoti, kaip produktyviau išnaudoti kiekvieną dieną. Ypač tai tampa aktualu, kada kalbama apie dienos pradžią – rytą, kai kiekvienas iš mūsų į darbą ateina dar su pusiau pramerktomis akimis.

Taigi businessinsider.com dalijasi patarimais, ką daryti, kad rytai taptų daug produktyvesni.

Planuokite ne laiką, o energiją

Jeigu geriau pagalvotumėte, turbūt pastebėtumėte, kad tam tikras veiklas geriau daryti atitinkamu paros laiku. Pavyzdžiui, kaip pastebima, kūrybingiausias žmogus būna rytais, todėl, patariama kūrybos reikalaujančias veiklas atlikti būtent rytais.

REKLAMA
REKLAMA

Rekomenduojama tokius darbus kaip susitikimus, atsakymus elektroniniu paštu ar skambučius atlikinėti antroje dienos pusėje. Kam tuščiai eikvoti energiją? Geriau skirkite laiką tokiai veiklai, kurią tuo metu atliksite produktyviausiai.

Planuokitės dienos darbus

Prieš eidami miegoti susiplanuokite darbus, kuriuos turėtumėte atlikti kitą dieną. Be to, sudarykite darbų sąrašą – tai jums užims tik 10 minučių, tačiau išsaugos 3 valandas per dieną.

Neatidarykite elektroninio pašto iki vidurdieno

Patarimas skamba itin paprastai, tačiau beveik niekas juo nesivadovauja. Dažnai pamirštama, kad niekas labai svarbių naujienų nepraneša elektroniniu paštu. Taigi keletas valandų jokios įtakos neturi. Rytus geriau skirkite svarbiausiems darbams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išjunkite telefoną arba palikite jį kitame kambaryje

Pastebima, kad darbuotojai sugaišta nemažai laiko žinučių tikrinimui, naršymui socialiniuose tinkluose – „Facebook“, „Twitter“ ir pan. Pagalvokite, kiek jūs iš tiesų skiriate laiko darbui, o kiek ne visai su darbu susijusiems dalykams.

Dirbkite vėsioje aplinkoje

Ar kada nors pastebėjote, kokie apsnūdę ir tingūs jūs jaučiatės šiltoje aplinkioje? Šaltesnėje aplinkoje, kaip pastebima, žmogus yra labiau susikoncentravęs.

Pajudėkite

Atsistokite, pajudėkite nors truputėlį. Dažnai tai įsitraukiama į darbą, kad taip ir praspoksoma į ekraną kelias valandas be pertraukos.

REKLAMA

Nepamirškite pavalgyti

Sotus darbuotojas dirba daug produktyviau. Naujienų portalas pataria, kiekvieną kartą, atlikus kokią sudėtingą užduotį save apdovanoti– pavalgyti. Tokiu būdų dar ir sukaupsite jėgų naujam darbui.

Kiekvienas žmogus turi visišką laisvę rinktis, kaip pragyventi gyvenimą. Jeigu vertinate jį – visus 25 tūkst. rytų išnaudokite pilnai. Tada pradėsite vertinti ir tą, atrodo, pačią sunkiausią dienos dalį – rytą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų