REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

D. Rodmanas teisinasi dėl savo komentarų Šiaurės Korėjoje: kaltas alkoholis

Gimtadienio daina Kim Jong Unui priminė M. Monroe pasirodymą

Karjerą baigęs JAV krepšinio žvaigždė Dennisas Rodmanas atsiprašė dėl savo komentarų apie Šiaurės Korėjoje kalinamą amerikietį misionierių, ketvirtadienį informavo televizija CNN, cituodama jo pranešimą.

Karjerą baigęs JAV krepšinio žvaigždė Dennisas Rodmanas atsiprašė dėl savo komentarų apie Šiaurės Korėjoje kalinamą amerikietį misionierių, ketvirtadienį informavo televizija CNN, cituodama jo pranešimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtempta diena su alkoholiu

Ketvirtoji D.Rodmano kelionė į izoliuotą stalinistinę valstybę buvo kritikuojama žmogaus teisių aktyvistų ir ten kalinamo JAV misionieriaus Kennetho Bae šeimos, kai krepšininkas, duodamas necenzūriniais žodžiais „papuoštą“ interviu, regis, leido suprasti, kad dėl įkalinimo kaltas pats K. Bae, o ne Šiaurės Korėjos valdžia.

REKLAMA

„Noriu atsiprašyti – prisiimu visą atsakomybę“, – CNN citavo D. Rodmaną, kuris pridūrė, jog tą įtemptą dieną vartojo alkoholį.

D. Rodmanas į Šiaurės Korėją atvyko švęsti diktatoriaus Kim Jong Uno gimtadienį. Tai yra jau ketvirtas buvusio krepšininko vizitas į šią šalį. Kim Jong Uną D. Rodmanas vadina geru savo draugu.

Dainavo kaip M. Monroe

Tai, kaip D. Rodmanas sudainavo „Laimingo gimtadienio“ Šiaurės Korėjos režimo lyderiui Kim Jong-Unui , priminė Marilyn Monroe dainą Johnui F. Kennedy, ketvirtadienį pasakojo tą įvykį matę turistai.

REKLAMA
REKLAMA

Holivudo sekso simbolis M. Monroe geidulingą „Laimingo gimtadienio“ versiją JAV prezidentui sudainavo per Demokratų partijos lėšų rinkimo renginį 1962 metais.

D. Rodmanas, buvusi „Chicago Bulls“ žvaigždė, šią dainą Kim Jong-Unui sudainavo trečiadienį. Paskui jis su kitais žaidėjais dalyvavo rungtynėse Šiaurės Korėjos lyderio gimtadienio garbei. Tas pasirodymas išprovokavo itin prieštaringus vertinimus Jungtinėse Valstijose.

„Tai kiek priminė M. Monroe (dainą) JFK, jos tonas“, – ketvirtadienį Pekino oro uoste žurnalistams sakė amerikietė Sophia Sokmensuer, kuri dalyvavo tame renginyje Pchenjane.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Rodmanas rodė gestus miniai ir, regis, nusilenkė Kim Jong-Unui, plojant buvusiems NBA žaidėjams ir Šiaurės Korėjos komandai.

„Visi plojo, buvo miela ir buvo linksma“, – sakė ši Niujorko universiteto edukacijos studentė.

Pasak jos, rungtynes buvo „nepaprastai įdomu žiūrėti, buvo labai linksma“.

„Iš pradžių tvyrojo nedidelė įtampa, bet ji atslūgo ir buvo gražu“, – pridūrė ji.

Vieno klubo Filadelfijoje savininkas Seanas Agnew D. Rodmano dainą pavadino „keista“.

„Jis tarsi darė tai ekspromtu ir tai buvo, žinot, akivaizdžiai nerangu“, – sakė S.Agnew AFP.

REKLAMA

D. Rodmano komandos kolega, buvęs NBA žaidėjas Ericas Floydas buvo tarp keleivių, atvykusių į Pekiną.

Jis prabėgo pro reporterius su striuke ant galvos ir nesutiko atsakyti į klausimus prieš tai, kai išvažiavo juodu automobiliu.

Kol kad neaišku, kada D. Rodmanas ir kiti žaidėjai grįš iš Šiaurės Korėjos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų