REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Algirdas Butkevičius spėja, kad Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė viešai abejoja euro įvedimo Lietuvoje data dėl reitingų ir artėjančių prezidento rinkimų.

Premjeras Algirdas Butkevičius spėja, kad Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė viešai abejoja euro įvedimo Lietuvoje data dėl reitingų ir artėjančių prezidento rinkimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien tiesiogiai paklausiu Seimo pirmininkės, nes antradienį, kada turėjome politinę tarybos posėdį, net nebuvo keliamas klausimas dėl minimalios mėnesinės algos didinimo ir tikrai nebuvo kalbama apie euro neįvedimą 2015 metais. Tai aš manau, kad gal dėl to, kad artėja prezidento rinkimai ir matoma, kad kai kuriose kitose šalyse, kur buvo įvedamas euras, dalis žmonių buvo nepatenkinti. (...) Manau, kad dabar daugiau naudojamas kaip politinis instrumentas, gal ir dėl reitingų, gal dėl artėjančių prezidento rinkimų“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

REKLAMA

Pasak premjero, tokios kalbos L.Graužinienei nesuteikia solidumo, o diskusija tapo politinė, ne ekonominė. A.Butkevičius kartojo, kad jį Seimo pirmininkė savo pareiškimais stebina.

„Mane tikrai nustebino ir Seimo pirmininkės vieši tokie pasisakymai dėl euro įvedimo ir, manau, kad šitas pareiškimas tikrai yra nesavalaikis ir reikia suprasti, kad nieko bendro su euru negalima sieti su pensijų kompensavimu ar kažkokių kitų papildomų išlaidų didinimą. Jeigu nebūtų numatyta įsivesti euro 2015 metais, fiskalinės drausmės įstatymas būtų taip pat įgyvendinamas, kaip yra įgyvendinamas dabar, jokiu būdu nebūtų labiau didinamos išlaidos tiek valstybės biudžete, tiek „Sodros“ biudžete“, - tikino ministras pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

L.Graužinienė trečiadienį pareiškė nepalaikysianti euro įvedimo, nesutarus dėl to koalicijoje. Ji priekaištavo, kad su koalicijos partneriais nebuvo derinta euro įvedimo data, todėl būtinos diskusijos. Anot jos, šis klausimas bus svarstomas koalicijos politinėje taryboje kitą savaitę.

Kita koalicijos partija „Tvarka ir teisingumas“ anksčiau teigė, kad ruošiasi inicijuoti referendumą dėl euro, tačiau iniciatyva nebuvo įgyvendinta.

Portalo delfi.lt užsakymu "Spinter tyrimų“ lapkritį atlikta apklausa parodė, kad 60,6 proc. gyventojų mano, jog įvedus eurą kainos Lietuvoje augtų. 37 proc. apklaustųjų nurodė manantys, jog yra realu 2015 metais įsivesti eurą, 42 proc. manė priešingai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvai dėl per didelės infliacijos nepavyko įsivesti euro 2007 metų pradžioje. Nuo 2011 metų pradžios prie euro zonos prisijungė Estija, o nuo šių metų - Latvija.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų