REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar iki parodos „CES 2014“ pradžios kompanijos „Intel“ generalinis direktorius Brianas Krzanichas žadėjo Las Vegase parodyti dėvimus mobiliuosius įrenginius. Kartu jis patikino, jog publika pamatys ne kokius nors koncepcinius modelius, o visai realius prototipus, kurie serijiniais produktais turėtų tapti per artimiausius metus.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmuoju mobiliuoju įrenginiu, kurį Brian Krzanichas pristatė „CES 2014“, tapo išmanusis ausinukas. Jis gali sekti žmogaus širdies ritmą bei perduoti atitinkamus duomenis specialiai aplikacijai. Ausinės jungiamos prie įprasto 3,5 mm lizdo. Akivaizdu, kad jos visų pirma skirtos sportininkams, taip pat žmonėms, turintiems širdies sveikatos problemų. Ausinuko kaina neskelbiama, tačiau tikinama, kad naujovė turi pasirodyti dar šiemet.

REKLAMA

Kitas išmanusis įrenginys pavadintas „Jarvis“ („Geležinį žmogų“ mačiusiems žmonėms šis pavadinimas turėtų būti pažįstamas). Tai išmaniosios ausinės, galinčios atpažinti balsu duodamas komandas, atsakyti ir apskritai būti puikiu asmeniniu asistentu. Panašu, kad dirbtinis intelektas – pagalbininkas, parodytas filmų trilogijoje „Geležinis žmogus“, yra ne kas kita, o šviesusis rytojus – „Jarvis“ gamyba taip pat turėtų prasidėti 2014 m.

Trečiu dėvimu kompiuteriu tapo išmanusis laikrodis, turintis klasikinę išvaizdą. Įdomu tai, kad laikrodis gali nustatyti žmogaus buvimo vietą ir jo nereikia prijungti prie kitų įrenginių norint atlikti tokias funkcijas, kaip balso skambučiai ar naršymas internete. Kaip ir kitų minėtųjų „Intel“ mobiliųjų įrenginių, šio laikrodžio debiutas rinkoje numatytas šiais metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų