REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis vėl siūlo sugriežtinti prekybą alkoholiu valstybiniuose pastatuose. Tai ministras pasiūlė trečiadienį, Vyriausybei svarstant prekybos alkoholiu sušvelninimą užsienio įmonėms, pranešė premjeras Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo išsakyta, kad Lietuvoje alkoholio suvartojimas yra gana didelis, skaičiuojant vienam gyventojui. Ir tikimasi, kad vertėtų, pirmiausia jei patalpose, kurios priklauso valstybei, pardavinėjamas alkoholis, pritaikyti tam tikrus apribojimus, arba alkoholis turėtų būti nepardavinėjamas. Yra tokia situacija, kad kai kurios valstybinės institucijos arba biudžetinės organizacijos yra įsikūrusios pastatuose, kuriuose yra įrengtos kavinės, bet jos priklauso ne ministerijoms", – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams aiškino A.Butkevičius.

REKLAMA

Jis sakė, kad parduodant arba nuomojant tokias patalpas, būtų galima iš anksto nustatyti sąlygas, pagal kurias nebūtų leidžiama prekiauti alkoholiu.

„Gal reikėtų numatyti tam tikrose konkursų sąlygose, jei patalpos nuomojamos arba parduodamos, kad iš anksto būtų aprašyta, kas bus neleidžiama pardavinėti“, – aiškino ministras pirmininkas.

V.P.Andriukaitis seniau yra išreiškęs norą, kad aplink ministerijas tam tikrų atstumu nebūtų galima prekiauti alkoholiu.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras sakė tikįs, jog europinė Paslaugų direktyva kartu su V.P.Andriukaičio pasiūlymais Vyriausybėje bus patvirtinta kitą savaitę.

„Čia yra Europos Sąjungos direktyva ir turime ją perkelti į įstatymą. Pasitarimo metu dar buvo išsakyta keletas sveikatos apsaugos ministro pastabų, jos turi būti suderintos tarp ūkio ministro ir sveikatos apsaugos ministro. Tikimės, kad pastabos yra rimtos, o kai kurios nuostatos bus perkeltos į šį įstatymo projektą ir kitame Vyriausybės posėdyje, aš manau, įstatymo projektui bus pritarta", – teigė A.Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė ne pirmą kartą svarsto europinę direktyvą dėl prekybos alkoholiu sušvelninimo.

Ministrų kabinetas dar praėjusį lapkritį projektui nepritarė. Šįkart Ūkio ministerija teigia atsižvelgusi į Vyriausybės kanceliarijos ir Europos teisės departamento pateiktas pastabas

Esminės įstatymo pataisos nesikeičia – numatoma, kad šalyje leidimus prekybai alkoholiu galėtų gauti Europos įmonės ir jų filialai, neįsisteigę Lietuvoje. Dabar Lietuvoje tokios įmonės licencijos gauti negali.

Jei Ūkio ministerijos siūlomi pakeitimai bus priimti, savivaldybėms būtų suteikta ne prievolė, o tik galimybė nustatyti atstumą, per kurį prie statutinių, sveikatos priežiūros, ugdymo įstaigų, religinių bendruomenių nebūtų galima prekiauti alkoholiu.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų