REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ginkluoti užpuolikai nužudė buvusią „Mis Venesuelą“ ir jos Didžiojoje Britanijoje gimusį partnerį mažametės poros dukters akivaizdoje, antradienį pranešė pareigūnai.

Ginkluoti užpuolikai nužudė buvusią „Mis Venesuelą“ ir jos Didžiojoje Britanijoje gimusį partnerį mažametės poros dukters akivaizdoje, antradienį pranešė pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šios žmogžudystės sukrėtė didelio nusikalstamumo varginamą šalį ir atkreipė dėmesį į didžiulį joje įvykdomų nužudymų skaičių.

REKLAMA

29 metų Monica Spear, „muilo operų“ žvaigždė, ir 39 metų Thomas Henry Berry buvo nužudyti tikriausiai per nepavykusį apiplėšimą, kai vėlai pirmadienį greitkelyje Venesuelos šiaurės vakaruose sugedo jų automobilis, pranešė policija ir prokurorai.

Jų duktė, penkerių metų Maya Berry Spear, buvo sužeista į dešinę koją, bet jos būklė stabili.

Policija sulaikė ir apklausia penkis žmones, sakė vidaus reikalų ministras Miguelis Rodriguezas po televizijos transliuoto susitikimo su prezidentu Nicolasu Maduro, kuris pažadėjo „geležiniu kumščiu“ mažinti nusikalstamumą.

REKLAMA
REKLAMA

Šeimai važiuojant greitkeliu automobilis atsitrenkė į kažkokį buką daiktą ant kelio važiuojamosios dalies. Dėl to jie turėjo sustoti, sakė policijos ekspertizių skyriaus direktorius Jose Gregorio Sierralta.

Spėjama, kad tas daiktas buvo tyčia padėtas tame kelyje tarp Puerto Cabeljo ir Valensijos Karabobo valstijoje – planuojant ginkluotą apiplėšimą.

M. Spear sustabdė sunkvežimį vilkiką, kuris sustojo padėti, sakė J. G. Sierralta.

Tačiau dviem sunkvežimio darbininkams dirbant su kranu, kelyje pasirodė penki ginkluoti vyrai.

Vilkiko darbininkai nuskubėjo į policijos nuovadą, esančią už maždaug 1,5 km, o motina, tėvas ir vaikas užsirakino savo automobilyje, beviltiškai bandydami pasislėpti nuo žudikų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau „nusikaltėliai paleido daug šūvių į mašiną“ ir pabėgo nieko nepavogę, sakė J. G. Sierralta.

Tyrėjai paėmė mašiną ir užfiksavo dviejų vilkiko darbininkų parodymus.

M. Spear, kuri 2005 metais konkurse „Mis Visata“ pateko į ketvirtfinalį, vaidino televizijos „Telemundo“ serialuose „Uždrausta aistra“ (Pasion Prohibida) ir „Laukinė gėlelė“ (Flor Salvaje).

Tamsiaplaukė aktorė, kuri gyveno Majamyje, atostogavo gimtojoje Venesueloje. Pastarosiomis dienomis ji „Instagram“ paskelbė vaizdo medžiagą, kurioje matyti kaimo vaizdeliai ir ji pati, jodinėjanti žirgu.

REKLAMA

Jos vyras gimė Didžiojoje Britanijoje, bet turėjo Venesuelos pilietybę.

„Tai žudynės“, – sakė N.Maduro, kuris pernai per prezidento rinkimų kampaniją žadėjo pažaboti nusikalstamumą.

„Šis smurtas yra liga, kuria sergame“, – sakė jis iš prezidentūros rūmų „Miraflores“.

N. Maduro trečiadieniui sušaukė maždaug 100 merų ir gubernatorių į skubų pasitarimą, kurio metu bus koordinuojami veiksmai prieš nusikalstamumą.

Kine, teatre ir televizijoje dirbantys venesueliečiai trečiadienį sostinėje Karakase rengia mitingą, kurio metu pasmerks smurto epidemiją šios naftos turtingos valstybės gatvėse.

REKLAMA

Venesuelos visuomenė yra smarkiai susiskaldžiusi į velionio prezidento, populisto Hugo Chavezo ir jo politinių įpėdinių šalininkus ir kritikus.

Nevyriausybinės organizacijos ir vyriausybė pateikia skirtingus skaičius dėl to, kokia pavojinga gyventi yra Venesuela. Tačiau N. Maduro paragino šiomis naujausiomis žmogžudystėmis nesinaudoti politiniais tikslais.

„Maksimaliai prisiimu atsakomybę“, – sakė socialistų lyderis, kuris perspėjo žudikus: „Kad ir kas norėtų žudyti, jie pamatys geležinį kumštį“.

Venesueloje įvykdomų žmogžudysčių skaičius yra vienas didžiausių pasaulyje – 2013 metais jis buvo 79 nužudymai 100-ui tūkst. gyventojų, nurodo nepelno organizacija „Venezuelan Observatory of Violence“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Vidaus reikalų ministerija nurodo mažesnį skaičių: 39 nužudymus 100-ui tūkst. gyventojų.

Opozicijos lyderis Henrique Caprilesas, kuris atsisakė pripažinti pralaimėjimą N. Maduro pernai įvykusiuose prezidento rinkimuose, į minimą nusikaltimą reagavo paragindamas savo varžovą atidėti „didelius nesutarimus ir susivienyti prieš saugumo trūkumą“.

Grožio karalienės nužudymas šokiravo kitus artistus Venesueloje – šalyje, pamišusioje dėl muilo operų ir jos atstovių dažnai laimimo konkurso „Mis Visata“.

Aktorė Gaby Espino, gyvenanti Majamyje, sakė, kad niekada negrįš į tėvynę.

„Tai kasdienis gyvenimas mūsų šalyje. Visi mes išvykom iš Venesuelos, pabėgom apimti baimės, įsibaiminę, nes tokia mūsų šalies realybė. O šiandien tai nutiko Monicai“, – „Telemundo“ sakė G. Espino.

REKLAMA

„Myliu savo šalį, bet daugiau nekelsiu kojos į Venesuelą“, – sakė ji.

Venesuelos muilo operų režisierius Leonardo Padronas sakė, kad „absoliučiai nuliūdo, pasibaisėjo ir neteko amo dėl brangiosios Monicos Spear nužudymo“.

„Telemundo“, dominuojanti ispanų kalba transliuojama televizija Jungtinėse Valstijose, paskelbė pareiškimą, kuriame sako, kad buvo „labai šokiruota ir nuliūdinta šio siaubingo nusikaltimo, kuris smogė mūsų brangiai aktorei Monicai Spear ir jos šeimai“.

M. Spear kolega ir meilės objektas „Uždraustoje aistroje“ Jencarlosas Canela „Twitter“ parašė: „Esu be žado. Ilgėsiuosi tavęs, mano drauge @MonicaSpear“.

Kreipdamasis į M. Spear dukterį jis pridūrė: „Mano miela, nuostabi Maya, aš tave myliu. Tu nesi viena!“

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų