REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu skauda kojas, galima paprasčiausiai gulėti, o jeigu maudžia nugarą, vengiame sunkaus fizinio darbo, o štai galvos skausmas gerokai sunkiau pakenčiamas... Ką daryti, jeigu migrena ima kamuoti besilaukiant?

REKLAMA
REKLAMA

Mokslininkai teigia, kad net 80% migrenos kamuojamų moterų nėštumo metu pasijunta geriau. Galvos skausmus sumažina padidėjęs moteriškojo hormono estrogeno kiekis. Kita vertus, jeigu jūs retai kenčiate nuo galvos skausmo, o migrena pradėjo kamuoti tik besilaukiant ar vos pagimdžius, reikėtų būtinai pasitarti su gydytoju – dėl hormoninių ir fiziologinių pakitimų nėštukės ir ką tik mamomis tapusios moterys patenka į trombozės (kraujagyslių užsikimšimas) rizikos grupę.

REKLAMA

Nuo migrenos kenčiančios moterys paprastai rankinėje nešiojasi vaistų, tačiau būtina pabrėžti, kad praktiškai visi vaistai nuo migrenos ar galvos skausmų yra pavojingi tiek besivystančiam vaisiui, tiek ir krūtimi maitinamam mažyliui. Jeigu norite tęsti jums įprastų vaistų vartojimą, tai būtina pasitarti su gydytoju. Tą patį galima pasakyti ir apie žolelių arbatas ar homeopatinius preparatus – didelė jų dalis mažyliui tiek pat pavojingi, kiek ir vaistai.

REKLAMA
REKLAMA

Saugūs galvos skausmo malšinimo ir vengimo būdai

Magnis. Gydytojai pastebi, kad magnio trūkumas gali sukelti galvos skausmą. Galite rinktis tiek magnio turinčius preparatus arba gerkite kakavos, valgykite košių, į salotas ar kepinius berkite aguonų, kviečių sėlenų.

Vanduo. Galvos skausmas kartais parodo paprasčiausią dehidrataciją. Gerkite pakankamai vandens, visad po ranka turėkite stiklinę su vandeniu, vis gurkštelėkite.

Miegas. Pakankamai miegokite. Naujausi moksliniai tyrimai rodo, kad verta ne tik gerai išsimiegoti naktį, bet ir trumpai, apie pusvalandį pamiegoti dienos metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dušas. Migrenos kamuojamos moterys pastebi, kad skausmą sumažina drungnas dušas, tiesiog leiskite vandeniui bėgti, įsiklausykite į jo čiurlenimą, koncentruokitės į vandens masažo teikiamus pojūčius.

Migrenos dienoraštis. Specialistai pataria rašyti migrenos dienoraštį ir stebėti, kada prasideda galvos skausmas. Jam prasidėjus užsirašykite laiką, datą, pasižymėkite, ką valgėte, kiek miegojote tą naktį, ką tuo metu veikėte. Galbūt atrasite, kad galvos skausmas pradeda kamuoti ilgai sėdint prie kompiuterio arba prisivalgius saldėsių, išgėrus gaiviųjų gėrimų (kai kurie tyrimai rodo, kad sintetiniai saldikliai sukelia galvos skausmą).

Meditacija. Susikaupti meditacijai, jeigu jums maudžia galvą tikrai sunku, tačiau labai svarbu išmokti kažkur nukreipti mintis, negalvoti apie skausmą ir nurimti. Galite įsijungti ramios muzikos ir koncentruotis tik į ją, galite megzti ar nerti, nusiraminti ir susidoroti su galvos skausmu puikiai padeda malda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų