REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip prisivilioti sėkmę ir produktyvumą

7 korporacijų vadovų patarimai

 Jei manote, kad esate vienintelis darbuotojas, kuriam tenka primigusiomis akimis knapsėti prie darbinio kompiuterio – nenusiminkite. Tokia patirtis nesvetima net ir patiems sėkmingiausiems pasaulio verslininkams.

 Jei manote, kad esate vienintelis darbuotojas, kuriam tenka primigusiomis akimis knapsėti prie darbinio kompiuterio – nenusiminkite. Tokia patirtis nesvetima net ir patiems sėkmingiausiems pasaulio verslininkams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto pasibaigus darbo valandoms jūs, tikėtina, nuosavu automobiliu keliausite namo, tuo tarpu „Facebook“ ar „Google“ įkūrėjai, gali įšokti į nuosavą lėktuvą ir skrydžio metu įsigyti vieną iš salų į kurias nori nuskristi.

REKLAMA

Pažiūrėkime tiesai į akis – šie žmonės yra tiesiog sėkmingesni ir jie sugeba dirbti produktyviau. Sakoma, kad protingas pasimoko iš svetimo klaidų, todėl kodėl gi nesužinojus, kaip produktyvumą ir sėkmę pasikinko iškiliausi verslininkai planetoje.

Žemiau galite susipažinti su žymių verslininkų patarimais, kuriuos surinko žinomas žurnalas „Time“.

„Amazon“ vadovas Jeffas Bezosas. „Dviejų picų“ taisyklė.

Šviežių idėjų tėkmė ir darbuotojų motyvacija yra nemažas iššūkis kiekvienai kompanijai, nepaisant jos dydžio. Todėl J. Bezosas sugalvojo „dviejų picų“ taisyklę. Vadovas mano, kad pasotinti komandai privalo užtekti dviejų šeimyninių picų. Jei maisto nepakanka – reikia mažinti komandą.

REKLAMA
REKLAMA

Verta pastebėti, kad „Amazon“ samdo 88 tūkst. darbuotojų visame pasaulyje, tačiau šie yra organizuoti nedidelių komandų principu ir, manoma, būtent tai padeda sukurti aibę naujų idėjų.

„Virgin Group“ įkūrėjas Richardas Bransonas. Dirbti sveikam.

„Time“ teigimu, R. Bransono siekis pagerinti pasaulio rekordus nėra tik reklamos siekis. Verslininkas ne kartą yra sakęs, kad sportas jam padeda susikaupti.

„Sveikas gyvenimo būdas nemažai padėjo profesine prasme – dauguma kolegų pervargsta ir ilgainiui ima priimti nepamatuotus sprendimus“, – yra sakęs verslininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Google“ įkūrėjas Sergey‘us Brinas. Maksimalus laikas.

Niekam ne paslaptis, kad „Google“ įkūrėjai nestokoja genialių idėjų, tačiau S. Brino laiko panaudojimo efektyvumas išties kelia įspūdį.

Teigiama, kad „Google“ įkūrėjas, kalbėdamas su kandidatais užimti postą kompanijoje prašo šių paaiškinti sudėtingus konceptus, kurių pats pilnai nesupranta.

Tokiu būdu ne tik sužinoma naujos informacijos, bet ir galima nustatyti, kokie geri darbo vietos ieškančiojo komunikacijos įgūdžiai.

„Apple“ vadovas Timas Cookas. Energinis batonėlis pietums.

Šis dviračius itin mėgstantis vadovas ne kartą buvo pastebėtas valgantis energinius batonėlius susitikimų metu.

REKLAMA

Teigiama, kad tokiu būdu jis išvengia pietavimo metu prarandamo laiko. Tačiau tai nereiškia, kad T. Cookas nesilanko darbuotojams skirtose valgyklose.

„Time“ teigimu, „Apple“ vadovas tuo metu nevalgo, o klausosi savo darbuotojų.

„Google“ įkūrėjas Larry‘s Page‘as. Atrodyti atstumiančiam.

Natūralu, kad asistentai turi palengvinti vadovo darbo dieną, tačiau L. Page‘as pastebėjo vieną pagalbininkų trūkumą – malonus jų elgesys tik skatina aplinkinių norą susitikti su vadovais.

Todėl „Google“ įkūrėjas tiesiog atsisakė asistentų, mat veiklos ir susitikimų šiam netrūksta ir be aibės norinčiųjų pasikalbėti.

REKLAMA

„Twitter“ įkūrėjas Evanas Williamsas. Sportas darbo metu.

„Time“ teigimu, užuot sportavęs prieš arba po darbo, E. Williamsas sportuoja tuomet, kai jaučia, kad sunkiau sekasi mąstyti. „Dažniausiai rytais būnu labai susikaupęs, todėl eiti sportuoti būtų tiesiog neproduktyvu“, – sakė socialinio tinklo įkūrėjas.

Pastarasis pridūrė, kad nors palikti biurą viduryje dienos atrodo kiek keistoka, prarastas laikas kompensuojamas aukštu produktyvumo lygiu grįžus.

„Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas. Vengti sprendimų nuovargio.

Vienas iš nedaugelio korporacijų įkūrėjų, vis dar vadovaujantis savo kompanijai M. Zuckerbergas, dažnai pastebimas dėvintis paprastus marškinėlius. Teigiama, kad tokius pasirinkimus lemia, ne apsileidimas, o siekis vengti nesvarbių sprendimų.

„Time“ rašoma, kad vengimas priimti sprendimus laikomas psichologine būsena, kuomet žmonės turi per daug pasirinkimų ir atsirenka tik būtiniausius. Vis dėlto, panašu, kad „Facebook“ įkūrėjas renkasi teisingai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų