REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Odos gydytojai antradienį paskelbė oficialų pranešimą, kuriame įspėjama apie naują, tarp paauglių sparčiai populiarėjantį „iššūkį“ – purkšti šaldytus aerozolinius purškalus ant odos iš mažo atstumo. Paaugliai iššūkio metu save paprastai filmuoja. „Iššūkio“ metu purškalų turinys ant odos laikomas kuo ilgiau – varžomasi, kas ilgiausiai iškęs, rašo dailymail.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Britų odos fondo atstovo, tokia veikla yra skausmingas savęs žalojimas. „Pabrėžiame, kad aerozoliniai purškalai negali būti purškiami ant odos iš mažos atstumo. Šie produktai turi būti vartojami tinkamai ir atsakingai, kitaip gali atsirasti kriogeninių nudegimų“, – aiškino specialistas. Šio „iššūkio“, galinčio palikti bjaurius randus, jaunimas imasi visuose pasaulio kraštuose. Youtube.com įdėtoje filmuotoje medžiagose matyti, kaip jaunuoliai save ar vienas kitą apipurškia šaldytais purškalais – ant jų odos paviršiaus atsiranda siaubingos pūslės.

REKLAMA

Šis gydytojų įspėjimas yra jau antrasis – prieš tai paaugliai buvo pamėgę „druskos ir ledo iššūkį“ – tuo metu varžytasi dėl nudegimų, sukeltų naudojant šiuos du dalykus. Kritiniais atvejais toks „žaidimas“ gali sukelti ilgalaikius raumenų ir kaulų pažeidimus. Po tokių „pramogų“ JAV į ligonines pateko paauglių, kuriems nustatyti pirmo laipsnio nudegimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų