REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Žmogaus Teisių Teismas ketvirtadienį paskelbė kaltinamąjį nuosprendį Rusijai, padaręs išvadą, kad ji nepagrįstai atsisakė pripažinti Maskvos Scietologijos Bažnyčią religine organizacija.

REKLAMA
REKLAMA

Scientologijos Bažnyčią, kurią rašytojas fantastas Ronaldas Hubbardas (Ronaldas Habardas) įsteigė kaip religinę bendruomenę, yra atsisakiusios užregistruoti dar kelios Europos šalys.

REKLAMA

Pagal 1997 metų įstatymą, religinės grupės, turinčios Rusijoje juridinio asmens statusą, turi būti perregistruotos, kad patvirtintų savo statusą. Scientologijos Bažnyčia vienuolika kartų padavė atitinkamą prašymą, bet jis vis buvo atmetamas dėl įvairių priežasčių.

Užginčyti atsisakymo Rusijos teismuose scientologams nepavyko.

"Žmogaus Teisių Teismas pripažino, kad priežastys atsisakyti perregistruoti Bažnyčią, kurias nurodė Teisingumo valdyba ir patvirtino Maskvos teismai, neturi teisinio pagrindo", - sakoma Strasbūre įsikūrusio teismo pareiškime.

REKLAMA
REKLAMA

"Taigi Maskvos pareigūnai pasielgė nesąžiningai, nepaisė savo pareigos būti nešališki ir teisingi šiai religinei bendrijai", - sakoma pareiškime.

Teismas įpareigojo Rusiją sumokėti bažnyčiai 10 tūkst. eurų (34,4 tūkst. litų) už padarytą žalą ir 15 tūkst. eurų (51, 7 tūkst. litų) teismo išlaidoms atlyginti.

Žmogaus Teisių Teismas stebi, kaip laikomasi Europos žmogaus teisių konvencijos, kurią yra pasirašiusi Rusija.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų