REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tyrimai rodo, jog evoliucijos metu šunys vystėsi taip, kad jų mimikos kuo labiau primintų kūdikių veido bruožus. Tai, anot mokslininkų, lemia jų išlikimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pakelti antakiai ir išplėstos akys – tai šunų bruožai, kurie verčia žmones juos globoti. Anot mokslininkų, tokia išvaizda labai primena kūdikius, dėl to žmonės taip atrodančiais šuniukais nori rūpintis, rašo huffingtonpost.co.uk.

REKLAMA

Portsmuto universiteto socialinės komunikacijos ekspertė profesorė Bridget Waller su komanda atlikto tyrimą: nagrinėjo 27 šunų, gyvenančių prieglaudoje, elgesį. Buvo skaičiuojama, kiek kartų kiekvienas gyvūnas pakeldavo antakius ir išplėsdavo akis, kai prie jo narvo prieidavo žmogus.

Šunų amžius buvo nuo 7 mėnesių iki 8 metų.

Pastebėta, kad tuos šunis, kurie aktyviau pakeldavo antakius ir išplėsdavo akis, žmonės labiau norėdavo auginti savo namuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų tyrimas rodo, kad šunų mimikos dėl evoliucijos kito taip, kad būtų kuo panašesnės į žmonių veido išraiškas. Kitaip sakant, mes natūraliai renkamės tuo šunis, kurių mimikos panašios į kūdikių veidus. Pakelti antakiai mums asocijuojasi su liūdesiu, tad galima manyti, kad žmonės reaguoja į šią emociją“, – aiškina profesorė B. Waller.

Tyrimo rezultatai publikuojami „Public Library of Science ONE“ žurnale.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų