REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tomas Kavaliauskas, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Trijų Karalių dieną šventiškai atsisveikinama su švenčių atributais – eglutėmis. Vilniaus mokytojų namuose vaikai turėjo galimybę padėkoti Kalėdų seneliui už dovanas rašydami laiškus ir gauti gerojo vaiko pažymėjimą už gerus darbus.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš dvidešimt dvejus metus pirmą kartą Vilniaus mokytojų kiemelyje įvyko šventė „Lik sveika, Kalėdų eglute“. Šią iniciatyvą pirmasis iš miestų pasiskolino Jonava, šiandien tai jau masinė Lietuvos miestų šventė.

REKLAMA

Renginio organizatoriai sako prieš kelis dešimtmečius ilgai svarstę, kaip geriausia būtų atsisveikinti su Kalėdų eglutėmis.

„Kai pradėjome šią šventę, galvojome, kaip čia atsisveikinti: gal deginkime? Bet pagalvojome, kad vaikams bus žiauru matyti tas liepsnas, tada pagalvojame, kad reikia daryti šventę, Lietuvoje ir taip graudu, vis dejuojame, verkiame, tad geriau džiaukimės“, – sako Vilniaus mokytojų namų direktorė Zita Žepnickienė.

REKLAMA
REKLAMA

Šventės organizatoriai sako pastebėję, kad per kelis dešimtmečius, kai organizuojami atsisveikinimai su eglutėmis, gerokai sumažėjo bet kur išmetamų eglučių, o atneštos panaudojamos biokurui.

Vaikai ne tik atsisveikino su Kalėdų eglutėmis, bet ir galėjo, jei nespėjo, padėkoti Kalėdų Seneliui už dovanas, o kiekvienas atlikęs gerą darbą, atnešęs eglutę, gavo ir gerojo vaiko pažymėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų