REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos muitinės pareigūnai pernai, preliminariais duomenimis, sulaikė kontrabanda ir neteisėtai gabentų prekių už daugiau kaip 48 milijonus litų.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausią pernai sulaikytų prekių dalį sudaro tabako gaminiai, praneša Muitinės departamentas.

REKLAMA

Pareigūnai pernai sulaikė 117 mln. vienetų cigarečių, įvertintų 45 mln. litų. Tai mažiau, nei 2012 metais (tada sulaikyta 168 mln. vnt.), bet daugiau, nei 2011-aisiais (112 mln. vnt.).

Pranešime pažymima, kad vienu iš svarbiausių kriterijų vertinant kovą su rūkalų kontrabanda išlieka tabako gaminių pardavimai legalioje rinkoje, o išankstiniais Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis pernai legalūs pardavimai išaugo daugiau nei 3 proc., palyginti su 2012 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Žymus smūgis šešėliui buvo nelegalaus tabako fabriko, veikusio Vilniaus pakraštyje, Avižieniuose, likvidavimas, teigia Muitinės departamentas. Ši šešėlinė įmonė gamino rūkomąjį tabaką suktinėms, buvo bepradedanti ir cigarečių falsifikatų gamybą. Rūkomasis tabakas ir cigaretės slapstyti žuvų pašaro, tariamų saulės baterijų pakuotėse, taip pat – vandens pilstymo aparatuose, kompiuteriuose.

Ne vieną nelegalų tabako fabrikėlį regėjusius pareigūnus šis nustebino savo antisanitarinėmis sąlygomis: vienam įmonės "ceche" baloje mirkęs, apipelijęs tabakas buvo smulkinamas, kitame – naudojant betono maišykles maišomas su aromatinėmis medžiagomis ir kitais priedais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nelegalioje įmonėje rastos tabako žaliavos ir produkcijos vertė siekė apie 224 tūkst. litų. Iš fabrikėlio teritorijoje rasto tabako buvo galima pagaminti apie 75 tūkst. pakelių cigarečių, kurių preliminari vertė siektų 444 tūkst. litų.

Tai jau penktas nelegalus tabako fabrikas, muitinės pareigūnų likviduotas Lietuvoje pastaraisiais metais. Nelegalūs tabako fabrikai, kuriuose darbavosi ar juos įkūrė Lietuvos piliečiai, bendradarbiaujant Muitinės kriminalinės tarnybos ir užsienio šalių teisėsaugos pareigūnams, taip pat aptikti Didžiojoje Britanijoje ir kitose Vakarų Europos šalyse.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų