REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tomas Kavaliauskas, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sako sieksianti valdančiuosius įtikinti, kad dar šiemet pensijos būtų pradėtos kompensuoti. Pasak jos, socialinės apsaugos ir darbo ministrė turinti siūlymų, kaip tai padaryti.

„Ministrė turi planą ir siūlymų, darbo grupė iki pavasario sesijos turi pateikti įstatymą dėl pensijų kompensavimo. Nuo to, kaip greitai Seimas priims įstatymą, o prezidentė pasirašys, priklausys, kaip greitai būsime pasiruošę kompensuoti“, – tvirtina L. Graužinienė.

Laidoje „Laba diena, Lietuva“ Seimo pirmininkė sakė, kad sprendimas priklauso tik nuo politikų valios: ar bus grąžinama visiems iš karto, ar pradžioje tik vyriausiems pensininkams.

„Kalbėjome apie lėšų šaltinius ir apie pasirinkimą. Bus siūlomi 2 variantai. Diskutuosime, ar proporcingai grąžinti visoms grupėms, ar pagal amžių. Mano asmenine nuomone, pirmiausia reikia grąžinti vyresnio amžiaus žmonėms“, – nurodo L. Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamento vadovė kartu kviečia trišalės tarybos narius diskutuoti, kad įsivedant eurą kartu būtų didinama ir minimali alga.

„Turime rasti būdų, pinigų, galimybių ir kompromisą, kad MMA būtų ne mažiau kaip 1509 Lt. MMA didinimas – visų mūsų koalicinių partijų susitarimas, prieš tvirtinant vyriausybės programą. Čia – derybų klausimas, todėl trišalė taryba pradės darbą“, – apie planus didinti mažiausiai uždirbančiųjų pajamas, kalba L. Graužinienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų