REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aštuonias dienas „Formulės-1“ legenda Michaelis Schumacheris kovoja dėl savo gyvybės. Grenoblio ligoninėje 45 metų vokietis vis dar yra dirbtinai sukeltos komos būsenos, tačiau jo būklė stabili, teigia medikai. Ramiau ir prie ligoninės – daugelis „Ferrari“ sirgalių ir žiniasklaidos darbuotojų išvyko. Šeima lieka prie nukentėjusiojo.

REKLAMA
REKLAMA

Dienraštis „Bild“ atsako į 10 svarbiausių klausimų apie siaubingą M. Schumaherio incidentą slidinėjimo trasoje.

REKLAMA

– Ar tiesa, kad daugelis slidininkų leidosi tarp dviejų žymėtų trasų?

– TAIP. „Bild“ pastarosiomis dienomis lankėsi Meribelio slidinėjimo kurorte ir matė, kai daugelis patyrusių slidininkų ir snieglentininkų leidžiasi tarp akmenų. Tai rodo ir paliktos šliūžės tarp abiejų trasų.

– Ar tiesa, kad teisėsauga ėmėsi tirti šį incidentą tik dėl to, kad M. Schumacheris turi garsenybės statusą?

– NE. Prancūzų teisėsauga imasi tyrimų, jei slidininkas griūna trasoje ar kai slysdamas už pažymėtų ribų sunkiai susižeidžia. Net jei nėra kieno nors kito kaltės. Teisėsaugininkai apklausė liudininkus, tarp jų ir M. Schumacherio sūnų Micką, ir šią savaitę ketina surengti spaudos konferenciją, per kurią praneš tyrimo rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar tiesa, kad nelaimė nufilmuota dviem kameromis ir yra du įrašai?

– TAIP. Pirmasis įrašas nufilmuotas M. Schumacherio šalmo kamera. Jį šeima perdavė teisėsaugai, neaišku, ar šeimos nariai minėtą įrašą matė. Antrasis vaizdo įrašas – vokiečio slidininko iš Eseno, atsitiktinai filmavusio tuo metu nelaimės vietą. Neatmetama, kad vaizdo įrašų yra ir daugiau.

– Ar tiesa, kad šeštadienį RTL televizijos šou programoje buvo M. Schumacherio sveikinimas?

– TAIP. RTL televizijos 30-o gimtadienio proga M. Schumacherio kalba pasirodė televizijos ekranuose, nes ten buvo „Formulės-1“ istorijos. Tiesa, ji buvo gerokai sutrumpinta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar tiesa, kad trasos savininkai gali sulaukti kaltinimų?

– TAIP. Trasos savininkai jau pasamdė advokatą Maurice‘ą Bodecherį, susidūrusi anksčiau su panašiomis bylomis ir ėjusį prancūzų slidinėjimo federacijos juristo pareigas. Teigiama, kad čia gali būti pateiktas milijoninis ieškinys. Klausimas – ar toje vietoje, kur įvyko nelaimė, trasos tinkamai pažymėtos?

– Ar tiesa, kad M. Schumacheris parašė testamentą?

– TAIP. Bent jau taip tvirtino prieš incidentą slidinėjant. „Surašiau testamentą, esu šeimos žmogus ir tėvas. Tačiau tai atlikau ne dėl „Formulės-1“, o dėl dalykų, kurie gali nutikti kasdienybėje“, – 2010 metais leidiniui „Bunte“ sakė M. Schumacheris. Paklaustas, kas į testamentą įtrauktas, jis atsakė, kad visi, kurie jam yra svarbūs.

REKLAMA

– Ar tiesa, kad M. Schumacherio būklė gerėja?

– NE. Su nedideliais svyravimais jo būklė stabili. Po smegenų skenavimo penktadienį gydytojai buvo sunerimę, tačiau vėliau situacija stabilizavosi. Nepaisant to, ir toliau „Formulės-1“ žvaigždės gyvybė kabo ant plauko. Kada jis pabus iš komos, taip pat neaišku.

– Ar tiesa, kad M. Schumacheris gali būti perkeltas į kitą vietą?

– TAIP. Šiuo metu jo būklė vis dar pernelyg kritiška. Neurologai susidūrė su tikru iššūkiu. Grenoblis – tik 170 km nutolęs nuo Glando (Šveicarija), kur gyvena Schumacherių šeimyna.

REKLAMA

– Ar tiesa, kad M. Schumacheris išsinuomojo slides, nes pašykštėjo pinigų nuosavoms įsigyti?

– NE. Su pinigais tai neturi nieko bendra. Net labai patyrę slidininkai dažnai nuomoja inventorių, kad išmėgintų naujus modelius arba galėtų čiuožti naudodami specialią techniką.

– Ar tiesa, kad „Facebook“ nepagarbius „R.I.P“ įrašus panaikins?

– TAIP. Tokie atminimo profiliai su užrašu „RIP Michael Schumacher“ (Ilsėkis ramybėje) atsiranda, tačiau nuo „Facebook“ administracijos gauna atsakymą: „Jūs nusižengiate mūsų bendruomenės normoms“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų