REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalbėdami apie intymius santykius ir diskutuodami tema „ar dydis – svarbu?“ dažniausiai turime galvoje vyrus, tačiau tyrimai rodo, kad moterims dydis – ne mažiau aktualus. Gruodį atlikta apklausa parodė, kad dauguma Lietuvos vyrų neabejingi partnerės krūtinės dydžiui.

REKLAMA
REKLAMA

Deja, mylimės vis rečiau

Nors apie kūniškus malonumus, aistros sužadinimą ir meilės kurstymą rašoma ir kalbama daug, naujausio Didžiojoje Britanijoje atlikto tyrimo duomenims, sutuoktiniai vidutiniškai mylisi tik 5 kartus per mėnesį. 1 iš 4 apklaustųjų, gyvenančių poroje, pripažino, kad jo ir partnerio seksualiniai interesai skiriasi. Deja, stinga laiko įsiklausyti į kitą, išgirsti poreikius, išklausyti slapčiausiais fantazijas. Tokias nuostatas atskleidė britų seksualinių nuostatų ir intymaus gyvenimo apklausos („Natsal“) rezultatai. Ši apklausa – viena didžiausių pasaulyje, nes joje dalyvavo daugiau nei 15 tūkstančių respondentų.

REKLAMA

Didėjant nepasitenkinimui seksualiniu gyvenimu – akivaizdžiai auga ir plastinių operacijų skaičius. Lyderės šioje srityje – JAV, Didžioji Britanija ir Japonija. Lietuvoje estetinių chirurginių operacijų skaičius per pastarąjį dešimtmetį taip pat išaugo – net keturis kartus. Populiariausios – krūtinės didinimo ir riebalų pertekliaus nusiurbimo operacijos.

Estetinės chirurgijos centro vadovas Martynas Norkus patvirtina, kad klinikos duris dažnai moteris paskatina atverti seksualesnių kūno linijų troškimas, siekis atrodyti patraukliai prieš mylimąjį, labiau pasitikėti savimi

REKLAMA
REKLAMA

„Išties, seksualumas glaudžiai susijęs su moters prigimtimi – jos nesąmoningai to siekia – papuošalais, kosmetika, drabužiais, dietomis ir netgi operacijomis“, – sako chirurgas.

5 metus nedrįso nusirengti prieš sutuoktinį

Plastikos chirurgas gali papasakoti ne vieną istoriją, kuri tik patvirtina, kad krūtinės dydis – svarbus moters seksualumui.

Martynas Norkus ypač gerai prisimena vieną istoriją – pacientė net penkerius metus nedrįso nusirengti prieš savo sutuoktinį, nes kompleksavo dėl itin mažos krūtinės. Tąkart į kliniką paskambino labai susijaudinusi pacientės mama. Ji norėjo išsiaiškinti operacijos sąlygas, nes dukra gyveno ne Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mano dukra taip kompleksuoja dėl savo mažos krūtinės, kad šviesoje negali prieš savo vyrą nusirengti miegamajame. Ar jūs įsivaizduojate – prieš savo vyrą, su kuriuo gyvena jau 5 metus?... Taip, galima sakyti, kad jos krūtinė nedidelė, bet niekaip nesuprantu, kaip ji gali tai taip sureikšminti?“ – pasakojo moteris.

Patrauklios krūtinės formos trokšta ir jaunos merginos, dar tik svajojančios sutikti savo vienintelį. Ne paslaptis, kad dažnas vyras, sutikęs moterį, pirmiausia žvilgsnį nukreipia į jos krūtinę.

Kaune įsikūrusio Estetinės chirurgijos centro vadovas pasakoja apie kitą savo pacientę: „jauną merginą mama palydėjo į mūsų kliniką. Vos uždariusi kabineto duris mama pradėjo moralizuoti, kad dukra prisigalvoja niekų, kad visa žiniasklaida su savo nuogom „pupytėm“ kemša į galvą visas tas banalybes. Anot jos, „susiras vyrą, pasigimdys vaikų ir padidės ta krūtinė. Nereikia panikuoti anksčiau laiko“. Atviras dukros atsakymas „su tokia krūtine aš nieko nesusirasiu...“ skambėjo skausmingai. Džiaugiuosi, kad radome tinkamą sprendimą“.

REKLAMA

Dydis ir seksualinis gyvenimas

Brazilijos mokslininkai nustatė, kad moterys, pasididinusios krūtinę, yra labiau patenkintos lytiniu gyvenimu. Psichologės Tomi-Ann Roberts teigimu, tai visiškai natūralu – pasididinusios krūtis, moterys atsikrato kompleksų ir jaučiasi patrauklesnės.

Plastikos chirurgas Martynas Norkus mano, kad jei toks tyrimas būtų atliktas Lietuvoje, rezultatai būtų panašūs.

„Didžiausia operacijos sėkmė – grįžęs moters pasitikėjimas savimi, savo prigimtimi, savo moteriškumu, kas leidžia jaustis seksualesnei, patrauklesnei pirmiausia sau, o paskui ir vyrui“, – sako M. Norkus. M. Norkaus teigimu, bene 90% pacienčių, kurios kreipiasi dėl krūtinės didinimo, medicininių kortelių įrašai prasideda žodžiais „teigia, kad nepatinka krūtinės forma, nes per maža“. Toliau, anot M. Norkaus, argumentai irgi daugmaž panašūs: negali prisitaikyti liemenėles; kompleksuoja, ypatingai vasarą; anksčiau (prieš gimdymą ar prieš numetant svorį) dydis buvo B ar C, o dabar A.

REKLAMA

Moters krūtinės dydis labai svarbus ir vyrams. Gruodį Lietuvoje atliktos apklausos metu, net du trečdaliai (62 proc.) dalyvių pritarė teiginiui, kad moterys, turinčios didesnę krūtinę, yra seksualesnės. Tačiau lietuviai konservatyvesni, nei, pavyzdžiui, amerikiečiai, ir patraukliausiai jiems atrodo vidutinio dydžio partnerės krūtinė. Gydytojas Martynas Norkus dažniausiai ir rekomenduoja kiek didesnius nei 300 ml implantus, kurie suformuoja vidutinio dydžio krūtinę.

„Vyrų vaidmuo skiriasi: vyrai palaiko, vyrai draudžia, vyrai pataria, vyrai atkalba, vyrai finansuoja, vyrai dovanoja, vyrai nieko nežino, vyrai reikalauja. Beveik niekada pacientės neatskleidžia, kokia vyro nuomonė, tačiau dažnai galima nujausti iš to, kaip pacientė pristato problemą, kaip ji jaučiasi, kokie jos lūkesčiai“, - apie vyrų vaidmenį priimant sprendimą dėl operacijos kalba chirurgas. „Jei vyro vaidmuo labai kategoriškas, dažnai rekomenduoju atvykti į pakartotinę konsultaciją, kurios metu dar kartą aptariame svarbiausius klausimus. Jis pabrėžia, kad sprendimas dėl operacijos turi būti 100 proc. priimtas pačios pacientės ir ji tais pačiais 100 proc. turi pasitikėti pasirinktu plastikos chirurgu, jo patarimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O tai, kad po operacijos moterys jaučiasi ne tik gražesnės, bet ir džiaugiasi geresniu intymiu gyvenimu, liudija ir pacienčių laiškai, kuriuose jos, nors ir subtiliai, apie tai prisipažįsta.

Jeigu turite klausimų ar norite pasitarti – Estetinės chirurgijos centro gydytojas Martynas Norkus konsultuoja Kaune. Skambinkite ir registruokitės telefonu (37) 46 00 99.

Daugiau informacijos: http://www.plastinechirurgija.lt

Užsakymo nr. 3909_03

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų