REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Papildomai draustis sveikatos draudimu sutiktų 7 proc. gyventojų, 30 proc. mano, kad ir dabartinės įmokos - per didelės.

REKLAMA
REKLAMA

Į klausimą, ar sutiktų sveikatos draudimu draustis papildomai, 93 proc. respondentų atsakė neigiamai, rodo naujienų portalo delfi.lt skelbima apklausa.

REKLAMA

Beveik 40 proc. teigė, kad tai jiems būtų per didelė našta. Kiek daugiau nei 40 proc. įsitikinę, kad paslaugos netaps kokybiškesnės, todėl nematantys reikalo tai daryti, o beveik 13 proc. nurodė, kad juos tenkina ir dabartinė situacija.

Su papildomo sveikatos draudimo mokesčio įvedimu sutiktų 7 proc. gyventojų. Papildomą mokestį per didele finansine našta dažniau įvardijo žemesnio išsilavinimo, vidutinių ir mažesnių pajamų atstovai, moterys, 46 metų ir vyresni gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA

Papildomai mokėti dažniau sutiktų 26-35 metų, aukštesnio išsimokslinimo, didžiausių pajamų, didmiesčių gyventojai. Beveik pusė iš jų nurodė, kad šiam draudimui kas mėnesį papildomai galėtų skirti 10-20 litų, apie 40 proc. - iki 50 litų. Iki 100 litų mokėti sutiktų 10 proc. didesniam mokesčiui pritariančių respondentų.

Dabartinę tvarką, kai privalomojo sveikatos draudimo įmokos sudaro 9 proc. – 6 proc. moka darbuotojas, 3 proc. darbdavys - teigiamai vertina 26 proc. respondentų, 30 proc. apklaustųjų mano, kad įmokos yra per didelės. 40 proc. apklaustųjų atsakė niekada apie mokesčio dydį negalvoję, 3,6 proc. nurodė, kad įmokos - per mažos. Tyrimą naujienų portalo delfi.lt užsakymu lapkričio 19-27 dienomis atliko viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė "Spinter tyrimai". Tyrime dalyvavo gyventojai nuo 18 iki 75 metų. Apklausa buvo atliekama standartizuoto interviu metodu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų