REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Nebuvo jokių nuotykių, išskyrus tai, kad skraido labai daug žalių papūgų“, – po pirmojo greičio ruožo Dakaro ralyje sekmadienį kalbėjo 68 vietą užėmęs Antanas Juknevičius. Benedikto Vanago ekipažą gerokai aplenkęs lietuvis tvirtino nepatyręs jokių incidentų ir planuoja dar didinti tempą.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmasis greičio ruožas – darbinis. Daug posūkių, tramplinų. Šis regionas tuo garsėja. Pirmąją dieną mūsų tikslas – „prisitrinti“ prie mašinos. Automobilis puikiai su jam skirtu darbu susitvarkė. Aišku, stengiausi neskubėti, kad jis galėtų įsivažiuoti. Man taip pat reikia priprasti prie automobilio – jis naujas, nesu važiavęs raliuose su juo“, – komentavo „Toyota“ važiuojantis A. Juknevičius.

REKLAMA

Jis tvirtino esąs patenkintas šturmano darbu: „Jis geriau pasirodė nei aš, kai 2003 metais važiavau pirmąkart šturmanu Dakaro ralyje“. Kokie planai kitą dieną? „Spausime. Norime „užsimesti“. Norime tame penkiasdešimtuke būti. Nuo vidurio į galą. Nes tiems, kurie liks gale, bus labai sunku. Strategija būtų tokia – išlaikyti esamą poziciją ir po truputį kilti per kitas dienas. Tuomet galima bus ramiai, nelekiant važiuoti“, – aiškino jis. „Reikia išgyvent kitą dieną. Nes per ją organizatoriai nori atsikratyti visų tų, kurie važiuoja nepasiruošę. Matėme daug virtusių mašinų, buvo nemažai atsitrenkusių į akmenį ar uolą. Gal apie 15 automobilių remontuojami buvo. Mūsų automobilis? Net įbrėžimo nerado. Išoriškai viskas gerai“, – tikino A. Juknevičius.

REKLAMA
REKLAMA

TIK FAKTAI

Pirmąjį 809 km, iš kurių 180 km sudarė greičio ruožai, etapą Argentinoje sėkmingai įveikė ir abu automobiliais važiuojantys ekipažais iš Lietuvos. „Toyota“ važiuojantis Antano Juknevičiaus ekipažas greičio ruože sugaišo 3 valandas 35 sekundes ir užima 68-ąją vietą, o Benedikto Vanago ekipažas su „OScar“ sugaišo 3 valandas 12 minučių 7 sekundes ir yra 89-as tarp 134-ių iki pusiaunakčio (Lietuvos laiku) klasifikuoto ekipažo.

Pirmuoju lyderiu automobilių klasėje tapo praėjusiais metais šeštąją vietą bendroje įskaitoje užėmęs portugalas Carlosas Sousa su „Haval“, o nugalėtojo titulą ginantis vienuolika kartų Dakare triumfavęs (penkissyk su automobiliu ir šešissyk su motociklu) prancūzas Stephane'as Peterhanselis su „Mini“ nuo lyderio atsilieka 4 minutėmis 21 sekundės ir yra šeštas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų