REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinų milijardierius ketina įsigyti „The New York Times“

Nepatiko, kaip jame nušviečiama Kinija

Kinijos verslo magnatas pirmadienį pareiškė, jog rimtai svarsto galimybę įsigyti dienraštį „The New York Times“ ir nori imtis pastangų „atkurti jo patikimumą ir įtaką“ pakeitus tai, kaip jame nušviečiama Kinija, nors laikraštis už savo straipsnius ta tema yra pelnęs ne vieną apdovanojimą.

Kinijos verslo magnatas pirmadienį pareiškė, jog rimtai svarsto galimybę įsigyti dienraštį „The New York Times“ ir nori imtis pastangų „atkurti jo patikimumą ir įtaką“ pakeitus tai, kaip jame nušviečiama Kinija, nors laikraštis už savo straipsnius ta tema yra pelnęs ne vieną apdovanojimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Chen Guangbiao, kuris yra įtrauktas į 400 turtingiausių žmonių Kinijoje sąrašą ir garsėja ne tik savo labdaringa veikla, bet ir puikiais savireklamos įgūdžiais, valstybiniame laikraštyje „Global Times“ paskelbė straipsnį pavadinimu: „Aš ketinu pirkti „The New York Times“, prašau negalvoti, jog tai pokštas.“

REKLAMA

„The New York Times“ tradicija ir stilius trukdo objektyviai nušviesti tai, kas vyksta Kinijoje“, – rašė Chen Guangbiao.

„Jei galėtume jį nusipirkti, jo tonas pasikeistų. Dėl šios priežasties aš dalyvauju diskusijose su panašiai mąstančiais investuotojais, svarstančiais su įsigijimu susijusius reikalus", – nurodė jis.

„The New York Time“" išspausdino kelis apdovanojimus pelniusius reportažus apie Kiniją, įskaitant 2012 metų straipsnių ciklą apie tuometinio Kinijos premjero Wen Jiabao šeimos turtus, pelniusį prestižinę Pulitzerio (Pulicerio) premiją.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo tada dienraščio interneto svetainė Kinijoje, kuri yra antroji pagal dydį pasaulio ekonomika, yra blokuojama, o jo žurnalistai susidūrė su sunkumais, kai kreipėsi dėl vizų.

Kinijos valstybinė žiniasklaida ir pareigūnai neretai valdančiosios Komunistų partijos kritiką pateikia kaip ataką prieš pačią valstybę.

Chen Guangbiao pridūrė, kad sėkmės atveju jis „įgyvendins kai kurias būtinas reformas, kurių svarbiausias tikslas – kad laikraščio pranešimai būtų labiau autentiški bei objektyvūs ir tokiu būdu būtų atkurtas jo patikimumas ir įtaka.“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį pirmadienį Chen Guangbiao per renginį sparčiai augančiame pietiniame Šendženo mieste sakė, jog ketina vykti į Jungtines Valstijas „aptarti laikraščio įsigijimo". Daugelis rimtai nevertino šio Chen Guangbiao pareiškimo, laikydami jį dar vienu mėginimu atkreipti į save dėmesį.

„The New York Times“ atstovė spaudai praėjusią savaitę laikraščio žurnalistui sakė, kad kompanija „neturi informacijos“ apie jokias derybas su Chen Guangbiao.

Kinijos turtingiausių žmonių sąrašus sudarinėjančio žurnalo „Hurun Report“ duomenimis, Chen Guangbiao turtas vertinamas 825 mln. JAV dolerių. Milijonus jam sukrovė perdirbimo įmonė „Huangpu Renewable Resources Utilisation Group".

REKLAMA

Tačiau Chen Guangbiao neretai pašiepiamas dėl pastangų bet kokiomis priemonėmis atkreipti į save visuomenės dėmesį.

Anksčiau jis pardavinėjo „tyrą orą skardinėse“ smogo varginamo Pekino gyventojams, o neseniai pozavo prie sienos, pastatytos iš tūkstančių „plytų“, pagamintų iš banknotų.

Savo straipsnyje skaitytojų nuomonių puslapyje Chen Guangbiao rašė, jog „įtikino vieną Honkongo verslininką skirti 600 mln. dolerių" įsigyti laikraštį, kurios tėvinė bendrovė listinguojama Volstrito vertybinių popierių biržoje, o jos rinkos kapitalizacija yra didesnė negu 2 mlrd. JAV dolerių.

REKLAMA

„Jau sakiau: kol kaina yra pagrįsta, nėra nieko, ko nebūtų galima nupirkti“, – pažymėjo jis.

Pasak Chen Guangbiao, pirmą kartą mintis įsigyti laikraštį jam gimė 2012 metų gruodį, įdėjus į jį reklaminį skelbimą, kuriame buvo tvirtinama, kad Kinijai priklauso ginčijamos salos, kurias Pekinas vadina Diaoju, o Tokijas – Senkaku salomis.

„Manau, amerikiečiai nedaug žino apie civilizuotą ir atvirą Kiniją, kurios vystymasis yra beprecedentis“, – rašė Chen Guangbiao.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų