REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar sugebėtumėte iš atminties nupiešti pasaulio žemėlapį? Šį klausimą užduoti ir pabandyti sąžiningai į jį atsakyti derėtų pirmiau, nei imti stebėtis dabartinių JAV studentų nemokšiškumu ir stebėtinu ribotumu, bent jau geografijoje.

REKLAMA
REKLAMA

30 Mičigano universiteto (JAV) studentų buvo paprašyti iš atminties nupiešti pasaulio žemėlapį. Studentų amžius svyravo tarp 18 ir 22 metų, vaikinai ir merginos sudarė lygiai po pusę, visi studentai buvo amerikiečiai, išskyrus vieną italą, skelbia „Dailymail.co.uk“.

REKLAMA

„Reddit“ svetainėje paskelbti Mičigano universiteto studentų piešiniai atkleidė, kaip mažai dauguma jaunų amerikiečių nusimano pasaulio geografijoje, sakoma pranešime. Paaiškėjo, kad dauguma studentų pasaulyje „nepastebėjo“ D. Britanijos, N. Zelandijos, Skandinavijos, Madagaskaro, Grenlandijos, didelės dalies Indijos subkontinento.

Studentų piešiniuose smarkiai sumažėjo Indonezija ir Filipinai, o kai kuriuose nupieštuose žemėlapiuose vos galima pamatyti užuominą į Antarktidą, sakoma pranešime. Kai kurie nelabai įsivaizdavo Rusijos ir Kanados dydžio skirtumų, ne visiems pavyko pažymėti Australiją, Aliaską ir Japoniją.

REKLAMA
REKLAMA

 

Afrika ir Azija studentų piešiniuose dažnai buvo atskirtos viena nuo kitos, o jų kontūrai neproporcingai išdidinti Indijos vandenyno sąskaita. Vienas iš „Reddit“ vartotojų „apibendrino“ šiuos piešinius apjungęs juos į vieną atvaizdą: pasak jo, jis tiesiog norėjo pamatyti, ar gautas rezultatas primena realų mūsų pasaulį.

Beje, eksperimento rengėjai atkreipia dėmesį, kad toks geografijos žinių patikrinimas yra rimtas išmėginimas ne tik Mičigano studentams: pasak jų, pabandykite nupiešti pasaulio atlasą iš atminties patys, ir pamatysite, kiek mažai (ar kiek daug) prisimenate.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų