REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Edita Karklelienė

Įtariamuoju STT Šiaulių valdybos pareigūnų atliekamuose ikiteisminiuose tyrimuose tapęs ir šiuo metu nuo pareigų nušalintas Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro (ŠRATC) direktorius Raimundas Jakutis pajuto grėsmę savo sveikatai ir turtui. Jis įtaria buvusį savo pavaduotoją, praeityje policijos komisarą Vidmantą Komą.

Draugai – skirtingose pusėse

Paskutinę 2013 metų dieną Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą.

Baudžiamoji byla iškelta Šiaulių rajono Šiupylių kaimo gyventojui, nuo pareigų ŠRATC laikinai nušalintam R. Jakučiui pateikus pareiškimą. Jame R. Jakutis nurodo lapkričio 19 dieną į savo mobilųjį telefoną iš V. Komo gavęs grasinančio pobūdžio žinutę.

R. Jakutis policijai pranešė, jog grasinimų iš kadaise Šiaulių rajono policijai vadovavusio, o paskui ir ŠRATC direktoriaus pavaduotoju dirbusio V. Komo sulaukdavęs ir anksčiau. Esą 2013 metų rugsėjo 23 dieną telefoninio pokalbio metu V. Komas grasino R. Jakučiui fiziniu susidorojimu.

REKLAMA
REKLAMA

R. Jakutis pareiškime pažymėjo, kad, praėjus trim dienoms po šio pokalbio, rugsėjo 26-ąją, jam važiuojant automobiliu „Nissan Terrano“, nukrito kairės pusės ratas. Išlipęs jis pamatė, kad atsukti visi penki rato tvirtinimo varžtai.

REKLAMA

Grasinimų sulaukęs po „padėkojimo“

R. Jakutis „Šiaulių kraštui“ vakar sakė nesuprantantis, ko iš jo nori buvęs pavaduotojas.

„Ratai gi taip paprastai neatsisuka. Nesakau, kad tai Vidmanto darbas. Bet prieš kelias dienas buvo įvykęs mūsų pokalbis, o rugsėjo 26 dieną ratas ėmė ir kažkaip atsisuko...“, – sakė R. Jakutis.

Korupcijos bylose įtariamuoju tapusio R. Jakučio teigimu, rugsėjo 23 dieną telefonu jis V. Komui padėkojęs už STT savanoriškai pateiktas pažymas – nutekintą konfidencialią informaciją – apie ŠRATC veiklą.

„Po to „padėkojimo“ jis man išsakė žodelius, kurių aš niekam kol kas nesakau. Yra tyrėjai, išklotinės, vyksta ikiteisminis tyrimas. Nieko nenoriu komentuoti. Tik pasijutau nesaugiai“, – sakė R. Jakutis.

REKLAMA
REKLAMA

Jo žodžiais, dvylika metų abu buvę neperskiriami draugai.

„Kas jį pakeitė? Gal jis kažkokiais metodais siekė mano pareigų. Kas galėtų tai paneigti?“, – svarstė nušalintasis ŠRATC vadovas.

Pataręs neieškoti kaltų

ŠRATC direktoriaus pavaduotojas, o R. Jakutį nušalinus nuo ŠRATC direktoriaus pareigų laikinai šiai įmonei vadovavęs V. Komas sakė esantis šokiruotas buvusio draugo išpuolio.

„Aš apakęs. Nieko nesuprantu, bet negali pykti ant ligonio. Ne kartą jam sakiau neieškoti kaltų, jei pats prisidirbo. Sakiau, jei pats machinacijas darei, niekas kitas už tave nepasėdės“, – sakė grasinimais įtartas V. Komas.

Jo žodžiais, tik dėl to, kad nekiltų minčių, jog galbūt nori užimti ŠRATC direktoriaus kėdę, jis paliko darbą šioje įmonėje ir išėjo į užtarnautą pareigūno pensiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tyrimai pakeliui į teismą

Nukentėjusiuoju grasinimų byloje pripažintas R. Jakutis tebėra įtariamasis keliose baudžiamose bylose dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir kitų nusikaltimų vykdant viešuosius pirkimus ŠRATC.

Bylos, kuriose ikiteisminius tyrimus atlieka STT Šiaulių valdybos pareigūnai, jau pakeliui į teismą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų