REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sausio 3 dieną legendiniam „Formulės-1“ lenktynininkui Michaeliui Schumacheriui sueis 45 metai, tačiau jo išvakarėse vokiečio sveikatos būklė ir toliau nesikeičia – po galvos traumos slidinėjant jis vis dar guli Grenoblio ligoninėje dirbtinėje komoje.

Tai patvirtino ir profesorius Jean-Francois Payenas: „Situacija, palyginti su praėjusia diena, nė kiek nepasikeitė.“ Televizijos kanalui BFM medikas sakė, kad M. Schumacherio smegenų pažeidimas labai rimtas ir, jeigu jam pavyks išgyventi, traumos pasekmės liks visam gyvenimui.

Grenoblio ligoninėje ketvirtadienį neplanuojamos spaudos konferencijos, šios įstaigos personalui griežtai uždrausta bendrauti su žiniasklaidos atstovais. Pastarųjų prie ligoninės susirinko per 100, juos policija paprašė pasitraukti toliau.

Priežastis – prožektoriai akina malūnsparnių pilotus, kurie atgabena galvos traumas prancūzų Alpėse gavusius žmones. Greitam ligonių  pervežimui trukdė ir televizijų kanalų autobusai. Po to, kai neseniai žurnalistas mėgino patekti į M. Schumacherio palatą persirengęs dvasininku, ligoninės apsauga padvigubėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Corinna Schuamcher (nuotr. SCANPIX)

Nukentėjęs pilotas paguldytas reanimacijos palatoje, kurioje paprastai gydomi trys ar keturi pacientai. Ligoninėje nuolat šalia M. Schumacherio budi jo žmona Corinna, 16 metų dukra Marina ir 14 metų sūnus Mike‘as.

REKLAMA

Aplankyti savo artimą draugą atvyko Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) prezidentas Jeanas Todtas, anksčiau vadovavęs „Formulės-1“ komandai „Ferrari“. Taip pat ligoninėje nuolat yra M. Schumacherio atstovė spaudai ir artima šeimos draugė Sabine Kehm.

Jeanas Todtas su žmona (nuotr. SCANPIX)

Garsaus lenktynininko likimas jaudina milijonus žmonių visoje planetoje, itin tai galima pajusti interneto socialiniuose tinkluose. „Sueddeutsche Zeitung“ praneša, kad yra ir žmonių, norinčių uždirbti iš M. Schumacherio sirgalių.

Šiomis dienomis socialiniuose tinkluose pasipylė nemažai svetainių, pavadintų „RIP Michael Schumacher“ (Ilsėkis ramybėje, Michaeli Schumacheri). Taip norima surinkti maksimalų interneto vartotojų skaičių, kai šie norės išreikšti savo užuojautą. Žinoma, panašiuose puslapiuose sukasi reklama. Rekomenduojama į tokius interneto puslapius neiti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų