REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sprogimas šv. Kalėdas šeimai pavertė tragedija

Evelina MALIAUSKAITĖ

Kūčių išvakarėse, gruodžio 23-iąją, apie 10 val., Kadagiškių kaime šalia Žemaičių Naumiesčio, Piliakalnio g. 3 esančiame name kilo gaisras. Gaisro metu nukentėjo 59 metų amžiaus Stanislovas Ramanauskas – jam stipriai nudegė veidas ir rankos.

„Iš pat ryto pasipjovėme kiaulę artėjančioms šventėms. Su kaimyne už namo tvarkėme skerdieną, kai netikėtai išgirdau duslų trenksmą. Galvojau, kad sūnus su vyru kažką numetė, bet atsisukusi pamačiau, jog nuo mūsų namo kyla juodų dūmų debesis“, – pasakojo ašarų neslėpdama nukentėjusiojo žmona Marytė Ramanauskienė. Moteris puolė prie namo, tada iš namo išbėgo jos vyras ir puolė prie lango gelbėti sūnaus. Trylikametis berniukas taip išsigando, kad iššoko pro langą. Jį pagavo apačioje stovėjęs tėvas, tad berniukas atsipirko tik dideliu išgąsčiu. Į gaisro vietą atskubėjo Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Pasirodo, gaisras kilo virtuvėje nutekėjus dujoms, kur kūrenosi krosnis.

„Vyras man jau seniai sakė, kad mūsų dujų balionas, kaip bomba. Todėl laukėme kol pasibaigs dujos ir galėsime pakeisti jį kitu dujų balionu. Bet, matyt, jis norėjo jį pakeisti, nes reikėjo ruošti mėsą, todėl buvo pasilenkęs prie baliono, kai jis sprogo. Jam nudegė visas veidas, dalis plaukų bei rankos“, – pasakojo M. Ramanauskienė. Gaisro metu vyras patyrė antrojo laipsnio nudegimus ir šiuo metu konsultuojasi Kauno klinikose.

REKLAMA
REKLAMA

Trylikametis sūnus šiuo metu gyvena pas draugus, mat patyręs šoką bijo grįžti į sudegusius namus. „Sūnus tik džiaugiasi, kad nesudegė jo kuprinė ir knygos - jis labai gerai mokosi. Net dėl kompiuterio, kuris supleškėjo, nepergyvena, svarbiausia jam – knygos“, – pasakojo M. Ramanauskienė. „Gerai, kad langus dar nebuvome spėję visus pasikeisti. Buvo mediniai, seni, tai kai įvyko sprogimas jie išlėkė su visais rėmais, o jei būtų buvę plastikiniai, tai būtų sienos išgriuvusios ir mano vyrą būtų į gabalus suplėšęs sprogimas. Ačiū Dievui, kad dar viskas taip gerai baigėsi“, - sakė moteris.

REKLAMA

Šeima ruošėsi artėjančioms šventėms – naujai išsiremontavo namus būtent šv. Kalėdoms. Pasikeitė radiatorius, išsitapetavo sienas, nusipirko naują šaldytuvą, bet gaisras sunaikino visą jų sukauptą turtą. „Dabar liko tik įsiskolinimas už šaldytuvą, kuris sudegė, turėsiu už jį vis tiek susimokėti“, - bandė šmaikštauti Marytė.

Ramanauskų šeimai visiškai išdegė virtuvė, kurioje ir kilo gaisras, visi kiti kambariai apdegė arba aprūko, taip pat nebenaudojami liko ir visi namų apyvokos daiktai, drabužiai, baldai, buitinė technika. Šiuo metu šeima nebeturi nieko – iš namų liko tik plikos sienos, lubos ir grindys, bet ir tos pačios – aprūkusios.

REKLAMA
REKLAMA

Ypač šeimai dabar reikia statybinių medžiagų bei žmonių, galinčių padėti suremontuoti sudegusius namus. Taip pat reikalingi ir drabužiai bei namų apyvokos daiktai, baldai, buitinė technika.

Naumiestiškių Ramanauskų šeima būtų labai dėkinga, jei atirastų žmonių, galinčių juos paremti tiek finansiškai, tiek įvairiais namų apyvokos daiktais, drabužiais. Visų, norinčių ir galinčių padėti, prašome kreiptis telefono numeriu 8 612 76 078, pinigus galite pervesti į Marytės Ramanauskienės sąskaitą: LT535010200010012782.

Tik žmonių gerumas, pagalba ir atjauta gali padėti S. ir M. Ramanauskų šeimai pradėti naują gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų