REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tradicinėje rubrikoje „Focus on“ Eurolyga šį kartą žvilgsnį nukreipė į Kauno „Žalgirio“ krepšininką Justiną Dentmoną. Amerikietis giriamas ne tiek už įspūdingus rodiklius krepšinio aikštėje, kiek už jos ribų – laidoje pasakojama apie jo kilnius darbus savo šalyje – savo labdaros fondą įsteigęs krepšininkas aukoja Ilinojaus valstijos vaikams.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai yra nuostabus jausmas, kai tu gali padėti jauniems žmonėms. Kai aš buvau jaunas, man taip pat reikėjo pagalbos dėl būsenos, kurioje buvau“, – sakė J. Dentmonas, kuris daugiausiai padeda vaikams turintiems sugebėjimo skaityti – dislekcijos – sutrikimą, kuris ypač vaikystėje kankino ir jį patį. „Buvo sunku. Bijodavau skaityti prieš auditoriją. Jaučiausi taip, jog geriau mirčiau, nei skaityčiau matant masei žmonių“, – prisiminė J.Dentmonas.

REKLAMA

„Padedu vaikams, kurie turi įvairių mokymosi sutrikimų, taip pat studentams, turintiems tik vieną iš tėvų“, – teigė „Žalgirio“ lyderis. „Krepšinis man padeda užsiimti labdaringa veikla. Aš galiu uždirbtus pinigus panaudoti tinkamai ir tapti geru pavyzdžiu savo jaunesniam broliui“, – pridūrė jis.

„Tai neapsakomas jausmas. Vaikystėje žavėjausi vyrukais, kurie padeda kitiems. O dabar gera duoti atgal. Noriu pasidalinti savo įgyta patirtimi. Nekantriai laukiu, kada galėsiu grįžti į JAV ir parodyti vaikams, ką moku“, – pasakojo J.Dentmonas.

Daugiau skaitykite: sportin.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų