REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Iki Dakaro lenktynių maratono beliko 4 dienos ir Argentinoje renkasi vis daugiau lenktynininkų bei juos aptarnaujančio personalo. “Žalvaris - Dakar” komandos atstovai lenktynininkas Antanas Juknevičius su šturmanu Vytu Obolevičiumi Naujuosius sutiko Dakaro starto mieste Rosario.

REKLAMA
REKLAMA

Naujųjų išvakarėse komanda iš uosto Buenos Aires pasiėmė Dakarui paruoštą “Toyota FJ Cruiser” visureigį, nuodugniai patikrino ar nėra rimtų pažeidimų po 3 trijų savaičių per tlanto vandenyną ir 300 km patraukė į trečią pagal dydį Argentinos miestą Rosario, kuriame sausio 5 startuos Dakaro maratonas. Lenktynių pasirengimo zonoje užsiėmė logistiškai gerą vietą, mat buvo vieni pirmųjų atvykusių į teritoriją.

REKLAMA

Rosario miestas pasiruošęs Dakarui - ant kiekvieno kampo gai pamatyti reklamas su lenktynių ženklais, maratono pasirengimo parkinge vietiniai kareiviai ir policininkai prašydavo nusifotografuoti, ispanų kalba kalbindavo, šypsodavosi, mat Pietų Amerikoje Dakaras yra didžiulė šventė, o lenktynių trasa išdėstyta taip, kad kuo daugiau gyventojų sugebėtų pamatyti automobilių karavaną.

Naujuosius komanda paminėjo drauge su “Toyota Overdrive” kolektyvu, kurio narius Antanas pažįsta iš dykumų ralių maratonų jau ne vienerius metus. Sulaukę vidurnakčio ir palinkėję vieni kitiems sėkmingų finišų 2014-aisiais, daugelis išsiskirstė miegoti, mat dar jaučiamas aklimatizacijos nuovargis. 5 valandų skirtumas (nuo lietuviško laiko zonos) važiuojant gilyn į žemyną Bolivijos ir Čilės link tik didės.

Šiomis dienomis “Žalvaris - Dakar” komandos laukia administracinė ir technikinė komisijos, kurių metu teks sutvarkyti įvairiausius dokumentus, suderinti automobilio ir organizatorių navigacines sistemas bei atlikti daug smulkių darbų, be kurių startuoti nepavyktų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų