REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas tikisi, kad eurą įsivedus visoms trims Baltijos valstybėms, tai padidins regiono patrauklumą investuotojams. Tokią mintį V.Vasiliauskas išsakė trečiadienį sveikindamas Latvijos centrinio banko vadovą Ilmarą Rimševičių šalies įžengimo į euro zoną proga.

REKLAMA
REKLAMA

„Priėmimas į euro klubą patvirtina, kad šalis geba vykdyti atsakingą ekonominę politiką. Tuo keliu eina ir Lietuva. Visoms trims glaudžiais ekonominiais ryšiais susijusioms Baltijos šalims įsivedus eurą, mūsų regionas taps dar patrauklesnis investuotojams, bus sudarytos prielaidos kurti papildomas darbo vietas, o išnykę barjerai didins prekybos apimtis“, – Lietuvos banko pranešime sakė V.Vasiliauskas.

REKLAMA

Pasak jo, Latvijos centrinis bankas kartu su kitomis institucijomis atliko didelį darbą rengiantis įvesti eurą, ir tai leidžia tikėtis, kad perėjimas prie ES bendrosios valiutos vyks sklandžiai.

Latvija tapo aštuonioliktąja euro zonos nare. Estijoje euras apyvartoje cirkuliuoja nuo 2011 metų pradžios. Lietuva eurą įsivesti siekia nuo 2015 metų.

Tam, kad galėtų įstoti į euro zoną, valstybė narė turi atitikti vadinamuosius Mastrichto kriterijus dėl viešųjų finansų deficito, infliacijos ir skolos. Lietuvai dėl per didelės infliacijos nepavyko įsivesti euro 2007 metais.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų