REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos karo teismas du Baltarusijos piliečius nuteisė 10 ir 8 metų laisvės atėmimo bausmėmis dėl šnipinėjimo Lietuvai, pranešė Baltarusijos valstybės saugumo komitetas.

Baltarusijos karo teismas du Baltarusijos piliečius nuteisė 10 ir 8 metų laisvės atėmimo bausmėmis dėl šnipinėjimo Lietuvai, pranešė Baltarusijos valstybės saugumo komitetas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Baltarusijos karinis teismas 2013 metų gruodžio 30 dieną paskelbė nutartį Baltarusijos piliečiams А.Fenzeliau ir E.Kočiurai, šnipinėjusiems Lietuvos naudai. Už įvykdytus nusikaltimus, numatytus Baltarusijos Respublikos baudžiamojo kodekso 356-ojo straipsnio 1-ojoje dalyje (valstybės išdavystė), jie nuteisti kalėti atitinkamai 10 ir 8 metus“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Valstybės saugumo komiteto (KGB) atstovas spaudai Arturas Strechas.

REKLAMA

„KGB atliktos operatyvinės kratos ir tyrimo veiksmai leido gauti nepaneigiamų jų nusikalstamos veiklos įrodymų“, – pridūrė jis.

Anksčiau buvo pranešta, kad A.Fenzeliau ir E.Kočiura buvo suimti 2012 metų kovą.

Buvęs kariškis A.Fenzeliau, 2002 metais atleistas iš Baltarusijos karinių pajėgų, buvo išvykęs gyventi į Lietuvą.

Kaip nurodo Baltarusijos KGB, „iš Lietuvos karinės žvalgybos jis gavo užduotį sukurti Baltarusijos teritorijoje agentų tinklą, pajėgų rinkti duomenis apie Baltarusijos Respublikos oro pajėgų ir oro erdvės gynybos pajėgų funkcionavimą. Siekiant įgyvendinti nusikalstamą sąmokslą, jam, tapusiam slaptuoju agentu, Lietuvos specialiosios tarnybos teikė finansinę pagalbą organizuojant komercinį projektą Baltarusijos teritorijoje“.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikus kratas, buvo „paimtos elektroninės laikmenos, kiti daiktai ir medžiaga, demaskuojanti jų šnipinėjimą, kuriuo siekta gauti slaptos karinės informacijos, įskaitant susijusią su Sąjunginės valstybės (su Rusija) vieningąją saugumo sistemą“, pridūrė KGB.

Kaip pranešama, buvo rasta dokumentų, patvirtinančių, kad buvo organizuojama agentų veikla, renkama informacija, naudojant technines priemones, siekiant ją persiųsti į užsienį.

Ekspertai padarė išvadą, kad „surinkta ir Lietuvos specialiajai tarnybai paruošta persiųsti medžiaga priskiriama prie duomenų, sudarančių Baltarusijos valstybės paslaptis“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų