REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Delsimas rasti būtinų lėšų „Banca Monte dei Paschi di Siena“ ženkliai padidino riziką, kad Italijos vyriausybei teks nacionalizuoti trečią didžiausią finansų instituciją šalyje, rašo businessinsider.com.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinio investuotojo vedami banko akcininkai atsisakė išplatinti 3 mlrd. eurų (10,3 mlrd. litų) vertės akcijų emisiją.

REKLAMA

Reikėtų priminti, kad Sienos mieste įsikūręs bankas jau yra sulaukęs valstybės dotacijų.

Teigiama, kad dėl įtampos su akcininkais ketina atsistatydinti ir su vietiniais politikais siejamo banko vadovas.

1472 metais įkurtas bankas yra tituluojamas seniausia veikiančia finansų institucija pasaulyje, tačiau, panašu, kad ilgametė patirtis susitvarkyti su finansinėmis problemomis nepadeda, rašo businessinsider.com.

„Banca Monte dei Paschi di Siena“ turi grąžinti 4,1 mlrd. eurų (14 mlrd. litų) vertės valstybinę paskolą.

REKLAMA
REKLAMA

Nesugebėjus surinkti reikiamų lėšų bankas pereis į valstybės rankas. Priduriama, kad siekis didinti finansų institucijos kapitalizaciją kilo dėl griežto restruktūrizacijos plano, sutarto su Europos Komisija, be kurios palaiminimo Italijos valdantieji nebūtų galėję dotuoti banko.

Italijos iždo atstovė vietinei žiniasklaidai teigė, kad valstybė neturi jokių ketinimų nacionalizuoti banką, tačiau šis privalo grąžinti paskolos lėšas, kurios buvo surinktos iš mokesčių mokėtojų kišenės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų