REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pirmadienį prisijungė prie sporto įžymybių ir milijonų vokiečių, pareikšdama buvusi sukrėsta žinios apie „Formulė 1“ lenktynininką Michaelį Schumacherį  ištikusios nelaimės, o sportininko šeima padėkojo visiems geranoriams už jų paramą.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pirmadienį prisijungė prie sporto įžymybių ir milijonų vokiečių, pareikšdama buvusi sukrėsta žinios apie „Formulė 1“ lenktynininką Michaelį Schumacherį  ištikusios nelaimės, o sportininko šeima padėkojo visiems geranoriams už jų paramą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Karjerą baigęs septynis kart „Formulė 1“ čempionas vokietis M.Schumacheris pirmadienį tebėra „kritinės būklės“ dėl sunkios galvos smegenų traumos, patirtos ankstesnę dieną per nelaimingą atsitikimą slidinėjant Prancūzijos Alpėse, pranešė gydytojai.

REKLAMA

A.Merkel pareiškė, kad „kartu su milijonais kitų vokiečių buvo labai sukrėsta“ šios liūdnos žinios, sakė jos atstovas Steffenas Seibertas.

„Mes tikimės, kartu su Michaeliu Schumacheriu ir jo šeima, kad jo traumos išgis ir jis pasveiks. Linkime jo žmonai, jo vaikams ir likusiems jo šeimos nariams stiprybės ir tarpusavio paramos“, – sakė jis.

Tuo tarpu M.Schumacherio sutuoktinė Corinna (Korina) ir šeima padėkojo visiems už palaikymą.

„Norime padėkoti medikų komandai, kuri, kaip žinome, daro viską, kad padėtų Michaeliui“, – sakoma sutuoktinės pareiškime.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip pat norime padėkoti viso pasaulio žmonėms, kurie išreiškė savo užuojautą ir perdavė savo geriausius linkėjimus pasveikti“, – nurodoma jame.

Keturis kartus „Formulė 1“ pasaulio čempionas Sebastianas Vettelis (Sebastjanas Fetelis), kuriam M.Schumacheris buvo jo vaikystės dievaitis, pareiškė, jog „yra šokiruotas ir tikisi, kad jis kuo greičiau pasijus geriau“.

„Linkiu jo šeimai didelės stiprybės“, – sakė jis.

Kitos Vokietijos sporto žvaigždės socialiniuose tinkluose paskelbtose žinutėse „Schumi“ vadinamam lenktynininkui siuntė savo palinkėjimus greitai pasveikti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Melskimės visi už (Shumacherio) visišką ir greitą pasveikimą!!!“, – rašo teniso žvaigždė Borisas Beckeris (Borisas Bekeris) tinkle „Twitter“.

„Mintimis esu su Shumi“, – skelbia krepšininkas Dirkas Nowotzki (Dirkas Novitskis).

„Didžiojo kirčio“ (Grand Slam) čempione 22 kartus tapusi vokiečių tenisininkė Steffi Graf (Štefi Graf) tinkle „Facebook“ parašė: „nerimaujame dėl Michaelio „Schumi“ ir mintimis esame su juo ir jam artimais žmonėmis. Linkime jam greitai pasveikti ir žinome, kad jo stiprybė padės įveikti šią sunkią situaciją“.

REKLAMA

„Twitter“ tinkle atsiradusioje skiltyje #KaempfenSchumi (Kovok, Schumi!) taip pat netrūko sportininko gerbėjų žinučių.

„Schumi, tu privalai laimėti ir šias lenktynes! Kol kas jos visų svarbiausios!“, – rašoma vienoje iš jų.

„Formulė 1“ žvaigždė, kuriam ateinantį penktadienį sukaks 45 metai, sekmadienį slidinėjo nepažymėtoje trasoje kartu su savo 14-mečiu sūnumi Micku (Miku) prabangiame Meribelio kurorte ir pargriuvęs rėžėsi galva į uolą.

Grenoblio miesto ligoninės, kurioje gydomas legendinis lenktynininkas, turintis septynis „Formulės 1“ čempiono titulus, gydytojai pridūrė, kad kol kas per anksti prognozuoti paciento gydymo sėkmę.

REKLAMA

„Jo būklė kritinė. Jis tebetaikoma intensyvioji terapija – jo būklė labai rimta“, – intensyviosios terapijos skyriaus vedėjas Jeanas Francois Payenas (Žanas Fransua Pajanas) sakė žurnalistams.

M.Schumacherį operavęs Stephanas Chabardes (Stefanas Šabardė) sakė, kad buvęs lenktynininkas sekmadienį buvo atvežtas į ligoninę apkvaitęs ir nesugebėjo atsakinėti į klausimus.

M.Schumacherio būklė „sparčiai blogėjo“, kol galiausiai jį ištiko koma, S.Chabardes sakė žurnalistams.

J.F.Payenas sakė, kad lenktynininkas buvo operuotas, o vėliau laikomas dirbtinai sukeltoje komoje, pridūręs, kad M.Schumacherio galvą iš dalies apsaugojo šalmas.

„Jeigu kas nors būtų patekęs į tokio pobūdžio nelaimingą atsitikimą be šalmo, jo su mumis nebebūtų“, – pažymėjo gydytojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų