REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

I. Kaldre: likimą galima koreguoti, tačiau dėl smulkmenų į ekstrasensus geriau nesikreipti

Estijos aiškiaregė 2014-aisiais visiems linki patirti paties galingiausio mago – meilės poveikį

„Kiekvienas žmogus yra savo laimės kalvis. Ieškoti ekstrasenso pagalbos siūlyčiau tik išskirtiniais atvejais. Bet ir tada jo įsikišimas į žmogaus gyvenimą turi būti minimalus ir itin korektiškas”, – teigia viena garsiausių Estijos aiškiaregių Ilona Kaldre.

REKLAMA
REKLAMA

Naujųjų metų išvakarėse prieš kelerius metus vykusio Baltijos šalių ekstrasensų mūšio nugalėtoja, Rusijoje ir Ukrainoje vykusių televizijos šou „Ekstrasensų mūšis” dalyvė ir prizininkė, kuri dalyvavo išaiškinant ir daugiau kaip 100 sudėtingų bylų, su naujienų portalo balsas.lt skaitytojais sutiko pasidalinti mintimis apie likimą: ką atsinešame gimdami ir kas priklauso nuo mūsų pačių.

REKLAMA

Skirkime ženklus nuo atsitiktinumų

„Aš labiau linkusi vartoti žodį „likimas”, o ne „karma”. Ar žmogus jį turi? Be abejo, turi, – sako Estijos aiškiaregė I. Kaldre, paklausta, ar akimirką, kai žmogus gimsta, jau būna nulemta, kokią profesiją jis įgis, kaip susiklostys jo asmeninis gyvenimas, kokiomis ligomis sirgs ar kiek jis susilauks vaikų. O į klausimą, ar galima ką nors pakeisti, jei gyvenimas klostosi ne taip, kaip norėtųsi, jei kelyje į tikslą tarsi iš niekur išdygsta vis naujos kliūtys, atsako teigiamai.

REKLAMA
REKLAMA

„Likimą galima keisti ir kartais reikia tai daryti. O kai kada mes tai darome tarsi nesąmoningai – kai gauname tam tikrų ženklų. Pavyzdžiui, išeinate į gatvę ir staiga suprantate – nenoriu, nevažiuosiu, neisiu. Arba pakeliui jums sulūžo aukštakulnių batelių pakulnė, automobilis įstrigo pusnyje. Tai ženklas, kad toliau kelio nėra arba nereikia eiti šiuo keliu, – sako I. Kaldre. Tiesa, reikia skirti, kada tai paprasčiausias atsitiktinumas, o kada – ženklas iš aukščiau, kurio ignnoruoti nereikėtų.

„Jeigu kluptelėjote, bet lyg nepastebėdami nuėjote toliau, arba raumenį mėšlungis sutraukė ir atleido – tai nieko nereškia. Tai ne ženklas, tai atsitiktinumas. Bet jeigu aiškiai suvokiate, kad kažkas čia ne taip, nes to neturėjo nutikti: jūs viską suplanavote, bet staiga kažkas nutiko, tai jau ne atsitiktinuma. Tai ženklas, į kurį reikia atkreipti dėmesį. Jeigu jūsų intuicija stipri, jūs suprasite tai ir gal būt išvengsite galimos didesnės problemos. O supratę ženklus ir atitinkamai pasielgę, jūs jau keičiate savo likimą”, – aiškina I. Kaldre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekstrasenso užduotis – atskleisti galimybes

Dirbti tenka labai subtiliai, paklausta, koks ekstrasensų vaidmuo siekiant „pataisyti” nepalankų likimą, aiškina I. Kaldre.

„Aš niekada nepasakysiu žmogui, kad jis sunkiai susirgs. Aš galiu įžvelgti, jausti, kad jam teks išgyventi sunkų periodą, gal būt jis prarasi darbą. Bet aš jam pasakysiu, kokie keliai yra galimi. Pavyzdžiui, jeigu pasielgsi taip – prarasi darbą, jeigu pasielgsi anaip – susirgsi, jeigu eisi tokiu keliu – tavęs lauks tai ir tai. Taigi, parodysiu kelis galimus situacijos vystymosi variantus, bet pats žmogus turi nuspręsti, kur jis nori eiti ir ką jis nori daryti”, – teigia aiškiaregė. Ji priduria, kad kai kada siekiant pakeisti padėtį iš tikrųjų gali prireikti ypatingų galių turinčio žmogaus pagalbos, tačiau ekstrasenso įsikišimas koreguojant besikreipiančiojo likimą sąlygojančias aplinkybes turi būti itin korektiškas ir minimalus.

REKLAMA

„Kiekvienas žmogus savo laimės kalvis, bet yra gyvenime tokių dalykų ar įvykių, kurie yra ne mūsų valioje. Pats žmogus negali koreguoti situacijos. Bet ją, taigi ir likimą, galima, o kartais net reikia keisti. Tada reikalingas ekstrasensas. Pavyzdžiui, aš galiu padėti pakoreguoti, pataisyti padėtį, bet spręsite ir veiksite vis tiek jūs pats. Ekstrasenso įsikišimas į žmogaus likimą turi būti itin korektiškas ir labai minimalus”, – pabrėžia I. Kaldre.

„Visuomet sakau griežtą „ne” su asmeniniu gyvenimu, šeimos santykiais susijusioms situacijoms. Aš niekada už jus nespręsiu, su kuo jūs gyvensite, kas bus jūsų vaikų tėvas. Paliks ar nepaliks, ištikimas ar neištikimas – tai tie klausimai, kuriuos, mano manymu, žmonės turi spręsti patys. Atsakomybės už šių klausimų sprendimą negalima „permesti“ ekstrasensui”, – į klausimą, kokiais atvejais nesiimtų padėti koreguoti likimą atsako estų aiškiaregė. Anot jos, pažvelgti į ateitį tam tikrų gebėjimų turinčiam žmogui nėra sunku, tačiau ne visuomet reikia tai daryti.

REKLAMA

Gimimo ir mirties datos nepakeisi

Kreiptis pagalbos į ypatingų gebėjimų turinčius žmones, pasak ponios Ilonos, reikėtų tik ypač kritiškoje situacijoje. Tačiau kai kada ir ekstrasensai būna bejėgiai, pripažįsta Estijos aiškiaregė.

„Aš įsitikinusi, kad nuo mūsų pačių priklauso, ką nuspręsime daryti, kur eisime, kokią profesiją pasirinksime. Visa tai valdyti ir keisti asmeninį gyvenimą mes galime, bet gimimo ir mirties akimirkos yra nulemtos. Tai numatyta mums gimstant”, – sako I. Kaldre ir prisimena vieną istoriją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Į mus kreipėsi viena šeima. Ji buvo prakeikta, ir 12 šios šeimos narių nuskendo. Tiksliau, nuskendo 11, o 12-asis kreipėsi į ekstrasensus pagalbos. Bet mums nepavyko to žmogaus išgelbėti. Praėjus 2 savaitėms po mūsų susitikimo jis paprasčiausiai užspringo gerdamas vandenį. Ir mirė”, – pasakoja I. Kaldre.

Prakeikti galima, bet prie gero žmogaus „porčia” neprilips

Aiškiaregės teigimu, pastaroji istorija ypatinga dar ir dėl to, kad tai buvo vienas iš nedaugelio atvejų, kai giminė kentėjo dėl vadinamosios „porčios” (magiškas poveikis siekiant pakenkti, sugadinti – red. past.) ar prakeikimo.

REKLAMA

„Prakeiksmas šiuo atveju tikrai buvo. Bet tikra „porčia” ar prakeiksmas – pasitaiko labai retai. Norint tai padaryti, reikia atlikti specialų ritualą. Tai daro magiją išmanantys žmonės, turintys tam tikrą energetiką. Jie pirmiausia susilpnina „aukos” energetiką, vėliau atlieka kitas manipuliacijas. Tai ilgas ir sudėtingas procesas, kurio bet kuris užsimanęs nepadarys. Be to, kad „porčia” ar prakeikimas „priliptų” ir imtų veikti, tai reikia užsidirbti. Jeigu žmogus geras, niekam nepadarė ir nelinkėjo nieko blogo, jo negalima prakeikti, prie jo „porčia” neprilips. Tu negali būti nubaustas už tai, ko nepadare”, – aiškina I. Kaldre.

REKLAMA

„Žmogus ieško, kas kaltas dėl jo nesėkmių. Tai likimas nepalankus, tai kaimynė nužiūrėjo, todėl esą man tas ar anas nesiseka. Pastaruoju metu tapo madinga tokiais atvejais kortas mesti, pas būrėjas eiti, kreiptis pagalbos į ekstrasensus. Bet norėčiau priminti, kad kiekvienas žmogus visų pirma turėtų pamąstyti. Labai paprasta suversti kaltę dėl savo nesėkmės kitam. Tačiau reikia gerai apgalvoti – o gal aš pati dėl to kalta?” – ragina moteris ir aiškina:

„Nesėkmės dėl magiško poveikio, pavyzdžiui, „porčios” ar prakeiksmas pasitaiko labai retai. Ir aš labai retai diagnozuoju, kad besikreipiančiojo nelaimės kyla dėl tokio poveikio. Žinoma, kas nors galėjo į tave blogai pažiūrėti, ko nors bloga palinkėti, blogą žodį pavymui ar į akis pasakyti. Bet vadinamojo nužiūrėjimo poveikis trunka labai neilgai. Jis greitai praeina. Tai gali būti minutė, valanda, diena. Nuimti nužiūrėjimą nereikia net specialist, tai praeis savaime – nuplaus vanduo, išdildys laikas, sunaikins noras žengti pirmyn”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Slapčiausią norą užgerkite šampanu

Artėjant šventėms, ponia Ilona rekomenduoja atsikratyti senų nereikalingų daiktų. „Kiekviename bute, kiekvienoje spintoje per metus susikaupia nemažai daiktų, kurių nenaudojate. Peržiūrėkite viską ir išmeskite juos. O senos nuotraukos – tėvų, senelių – turi būti. Jas reikia padėti matomoje vietoje. Jei artimieji gyvi, bet negalite su jais susitikti, rašykite, skambinkite – ryšys turi būti”, – pataria I. Kaldre, paklausta, ką galėtume padaryti, kad ateinantys metai būtų geri. Pasak jos, jei per Kalėdas ant mūsų stalų atsirado vietos degančiai žvakutei – taip pat gerai. Per jų liepsną mirę mūsų artimieji gali mus pamatyti, mums padėti, mus apsaugoti.

REKLAMA

„Tegul nuo šiol tampa tradicija savo norus ir kitų metų planus surašyti ant popieriaus lapo. Tai galite padaryti kartu su šeimos nariais. Susukite tą popierėlį ir padėkite jį į dėžutę ar kokį nors indelį, ir visus metus kartkartėmis išsitraukite jį pasižiūrėti, ką jau pasiekėte, kas išsipildė, o kokioms svajonėms išsipildyti reikia padėti”, – pataria garsi aiškiaregė ir tęsia:

„Noriu visiems palinkėti meilės. Meilė – tai pats galingiausias magas, didžiausias stebukladarys ir burtininkas. Todėl linkiu, kad visų širdyse būtų bent šiek tiek meilės, nes nuo to visiems mums bus geriau”.

REKLAMA

O turintiems itin gražią svajonę ar slaptą, bet labai svarbų norą ponia Ilona pataria naujųjų metų naktį pasinaudoti vienu senoviniu burtu. Užrašykite savo norą ant popieriaus lapelio, sudeginkite jį, o pelenus suberkite į šampaną ir išgerkite.

„Šiuo mažu stebuklu galite tikėti, galite netikėti. Tai gali ir neišsipildyti, bet tai tikrai suteiks jums tikėjimo ir ryžto siekti savo tikslo”, – linkėdama visiems portalo balsas.lt skaitytojams gerų 2014-ųjų, sakė I. Kaldre.   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų