REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusų propagandinis portalas rubaltic.ru, artėjant 2013 metų pabaigai, nepraleido progos apžvelgti, kas per metus įvyko mūsų valstybėje. Pasak straipsnio autoriaus Aleksandro Nosovičiaus, šiais metais Lietuva, pirmininkaudama Europos Sąjungai, neišnaudojo unikalios progos realizuoti savo ilgametes geopolitines ambicijas.

Rusų propagandinis portalas rubaltic.ru, artėjant 2013 metų pabaigai, nepraleido progos apžvelgti, kas per metus įvyko mūsų valstybėje. Pasak straipsnio autoriaus Aleksandro Nosovičiaus, šiais metais Lietuva, pirmininkaudama Europos Sąjungai, neišnaudojo unikalios progos realizuoti savo ilgametes geopolitines ambicijas.

REKLAMA

Lietuvos Respublika pusę metų pirmininkavo Europos Sąjungai ir šioje srityje tapo aktyviu ES politikos dalyviu Rytų pasienyje bei sužlugdė Vilniaus Rytų partnerystės viršūnių susitikimą, paaštrinusi santykius su Rusija ir vis dažniau iškeldama šūkį „Priešas prie vartų“, rašoma rubaltic.ru straipsnyje. Be to, jo įžangoje priduriama, kad Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius šiemet blaškėsi tarp prezidentės Dalios Grybauskaitės, konservatorių, Viktoro Uspaskicho ir savo paties socialdemokratų.

Rubaltic.ru pateikia pagrindinių 2013 metų Lietuvos įvykių apžvalgą. Siūlome susipažinti su portalo išskirtais punktais:

REKLAMA
REKLAMA

Ūkio banko bankrotas

„Po Ūkio banko uždarymo ženkliai sumažėjo gyventojų pasitikėjimas bankais – staigiai krito pasitikėjimas komerciniais bankais kaip institutu. Pasitikėjimas greitai nebus atkurtas“, – „Vilmorus“ tyrimų centro direktorių Vladą Gaidį cituoja rubaltic.ru.

REKLAMA

Visagino akligatvis

Sprendimas iki šiol nepriimtas – iki metų pabaigos atominės energetikos klausimas paprasčiausiai nustojo būti nagrinėjimas, rašoma portale.

Lietuvių ir lenkų sąjunga nepavyko

Nepaisant koalicijos, į kurią pateko ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija, ir socialdemokratų pastangų pagerinti santykius su Lenkija, to padaryta nebuvo, o koalicijoje atsirado konfliktų.

„Juodoji buhalterija“

2013-ieji – Darbo partijos bylos nuosprendžio metai. Rubaltic.ru pažymi, kad atimti V. Uspaskicho teisinį imunitetą padėjo jo paties koalicijos partneriai socialdemokratai.

REKLAMA
REKLAMA

Iš „valstybės priešo“ A. Paleckio atimti apdovanojimai

Sprendimą iš Algirdo Paleckio atimti apdovanojimą „Už nuopelnus Lietuvai“ portalas vadina politiniu ir ideologiniu.

D. Medvedvas ir A. Butkevičius paspaudė rankas

Rubaltic.ru išskiria pirmą A. Butkevičiaus, kaip premjero, susitikimą su Rusijos ministru pirmininku Dmitrijumi Medvedevu.

D. Grybauskaitė prieš „Rusijos mešką“

Prezidentė, pasak rubaltic.ru, visus metus koncentravosi į pareiškimus, įspėjančius apie tariamą Rusijos grėsmę, imperines Rusijos ambicijas ir būtinybę sulaikyti Rusiją.

B. Vėsaitės atsistatydinimas

Pasak rubaltic.ru, Birutė Vėsaitė demonstravo per didelį savarankiškumą ekonominėje šalies politikoje, todėl asmeninę neapykantą jai jaučianti D. Grybauskaitė tyčia eskalavo skandalą dėl ministrės skrydžio į Kazachstaną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus viršūnių susitikimas

Nepaisant didelių Lietuvos ambicijų ir pasiruošimo, Rytų partnerystės viršūnių susitikimas žlugo, rašo rubaltic.ru: „Vilniaus viršūnių susitikimo žlugimas tapo triuškinamu visos Lietuvos užsienio politikos pralaimėjimu ir nubraukė sėkmingą formalių biurokratinių ES pirmininkaujančios valstybės funkcijų vykdymą.“ Pasak propagandinio portalo, šios nesėkmės priežastis – neutralumo atsisakymas ir koncentravimasis į antirusišką retoriką.

„Gėjų aistros Vilniuje“

Pasak rubaltic.ru, po skandalingojo seksualinių mažumų parado Vilniuje Gedimino prospektas neoficialiai pervadintas į Gėjdimino prospektą.

REKLAMA

„Demokratiją sveikiname, bet nepraktikuojame“

Tokiu posakiu palydimas faktas, kad Lietuva buvo sustabdžiusi rusų „Pirmojo Baltijos kanalo“ retransliavimą, kai buvo parodyta laida apie sausio 13-osios įvykius. Šį faktą rubaltic.ru vadina cenzūra.

Energetinė priklausomybė liko be skalūnų

Rubaltic.ru nepraleido ir istorijos su „Chevron“. „2013 metais žlugo dar vienas projektas, susijęs su „energetinės nepriklausomybės nuo Rusijos gavimo“ kampanija“, – rašo A. Nosovičius.

„Specnutekėjimas“ iš specialiųjų tarnybų

Paskutinis minimas punktas – skandalas dėl nutekintos Valstybės saugumo departamento pažymos. Kaltinimai Rusijai ir pačiam portalui rubaltic.ru straipsnyje vadinami „raganų medžiokle“.

Galiausiai 2013-ieji Lietuvos metai yra apibendrinami unikalios progos realizuoti ilgametes geopolitines ambicijas neišnaudojimu. „Vilniui praktiškai nebeliko galimybių, resursų ir pagrindo tęsti ambicingą misionierišką politiką posovietinėje erdvėje“, – konstatuojama pabaigoje.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų